Rødbede Vitello Tonnato

Vitello tonnato er en italiensk klassiker, som jeg her laver i en grøn udgave med tynde skiver rødbede i stedet for kalvekød. Retten fik jeg serveret af min mor, som vist nok havde opdaget opskriften i Weekendavisen, og den hittede hele vejen rundt om bordet, så jeg fik straks lyst til at lave min egen udgave.

rødbede vitello tonnato

Rødbede vitello tonnato

 

Bedøm denne ret

Forret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

RØDBEDER

 • 3 rødbeder
 • 1 spsk. olivenolie
 • saft af 1/2 citron
 • salt & friskkværnet peber

TUNSAUCE

 • 1 dåse tun i olie
 • 1 dl olivenolie
 • ½ dl vand
 • 5 ansjoser
 • 2 spsk. kapers
 • saft af ½ citron friskkværnet peber

TOPPING

 • Almindelige kapers
 • Kapersbær
 • Rucola
 • Basilikum
 • Skovsyrer

Fremgangsmåde

RØDBEDER

Skræl rødbederne, og skær dem i papirstynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller en foodprocessor. Kom rødbedeskiverne i en skål, og vend dem i olivenolie, citronsaft, salt og peber. Lad rødbederne marinere i køleskabet i mindst 30 minutter og helt op til 24 timer.

TUNSAUCE

Afdryp tunen. Kør alle ingredienserne sammen til en cremet sauce i en blender eller foodprocessor, og smag til med citronsaft og peber.

ANRETNING

Fordel rødbedeskiverne på et serveringsfad. Dryp tunsaucen over, og pynt med kapers, kapersbær, rucola, basilikum og skovsyrer. Kværn lidt peber over, og servér med lunt brød.

Find flere opskrifter i samme kategori

Rødbede vitello tonnato: sund forret

I denne opskrift på rødebede vitello tonnato har jeg taget udgangspunkt i den italienske klassiker. Men jeg har dog givet retten et lækkert grønt twist ved at bruge tynde rødbedeskiver frem for kalvekød. Det gør både retten lettere, sundere og mere farverig. Det lyder ikke helt dårligt vel?

Salat a la Vitello tonnato

Vitello tonnato laves som sagt tradtionelt med kalvekød. I kan prøve min helt klassiske udgave af retten her, hvor jeg dog også sniger ekstra grøntsager på tallerkenen, blot i form af salat og grønne bønner. Det lyder måske lidt spøjst at servere en tunsauce over kalvekød, men jeg lover, at det smager fantastisk. Og jeg lover at det smager mindst ligeså godt til rødbede, som i denne opskrift på rødbede vitello tonnato.

 

Tynde skiver rødbede med mandolinjern

For at kunne lave helt tynde skiver af rødbederne, er det en god idé at bruge et mandolinjern. Det gør det processen super nem, og skiverne bliver meget finere, end hvad man kan klare med håndkræft. Du kan også prøve at bruge en foodprocessor, der kan lave tynde skiver, og ellers må du i gang med en skarp kniv og godt med tålmodighed, for det er et must, at skiverne er forholdsvis tynde.

 

TIP: prøv også min vegetariske forret med rødbede og gedeost eller måske min forret med kammuslinger og ristet gulerod

 

Find flere opskrifter på forretter

 1. Avocadotoast med halloumi og figner
 2. Rispapirsruller med asiatisk dadeldip
 3. Bruschetta med ricottacreme og bagte tomater
 4. Stenfrugtsalat med mozzarella

 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma. Jeg synes din rødbede vitello tonnato ser så lækker ud, så jeg har i tankerne at servere den til frokost til min fødselsdag. Hvor lang tid i forvejen kan man lave tunsaucen – det er det der med, at når man skal have mange gæster, så elsker man at kunne forberede mest muligt inden 🙂
  Tak for nogle helt fantastisk lækre opskrifter, bliv endelig ved med at dele ideer til sunde, lækre og smukke retter.
  Kh Sofie

  1. Hej Sofie 🙂
   Du sagtens kan lave den dagen før, så du sparer lidt tid på dagen. Rigtig god fornøjelse og tillykke med fødselsdagen!

Skriv en kommentar