Vitello tonnato opskrift
For mig er vitello tonnato en forret, der bare oser bare af sommer, for den minder mig om feriedage i Italien. Vitello Tonnato er nemlig en klassisk italiensk forret, som man ofte finder på menukortet i støvlelandet. Også på italienske restauranter i Danmark, er retten et hyppigt indslag, og jeg kender i hvert fald tre spisesteder i Århus, der servere den dejlige forret.
Heldigvis er forretten også utrolig nemt at lave selv. Og fordi de fleste af rettens elementer kan forberedes dagen inden, gør den sig fremragende som gæstemad. Du kan både stege kalvestege og lade den køle af, samt tilberede tunsaucen. Så skal du blot anrette salaten og de klargjorte elementer, når gæsterne ankommer, og så er den dejlige spise klar til servering på ingen tid.
TIP: Prøv ogå en grøn udgave af forretten, hvor kalv erstattes med tynde skiver rødbede
Italiensk måltidsalat a la vitello tonnato
Vitello tonnato er en af Simons YNDLINGSretter, så jeg serverer også retten som hovedret, så vi kan nyde den oftere. Her tilføjer jeg ekstra frisk bladgrønt og grønne bønner, så retten forvandles til en fyldig måltidssalat. Det er en virkelig dejlig spise, og de ekstra grøntsager klæder den italienske klassiker umådeligt fint.
Ved at tilsætte ekstra grønt og servere brød til, bliver retten mættende nok til, at du snildt kan servere den som en let hovedret. Jeg kan særligt anbefale at servere et lækkert hjemmebagt foccaciabrød til salaten. Det italienske madbrød passer helt vidunderligt dertil. Du kan også prøve denne variant af foccacia, hvor jeg topper med oliven, feta og rødløg.
Hvis du har rester af både vitello tonnato og foccacia dagen efter, vil jeg også varmt anbefale dig at lave sandwiches fyldes med kalv, tunsauce og salat. Det smager også helt vidunderligt sådan som en rigtig luksusfrokost.
TIP: Prøv også dejlige italienske retter såsom risotto og kylling saltimbocca eller bruschetta med gedeost og klassikeren med tomat.