Forret med rødbede og gedeost

Har du set noget smukkere? I denne opskrift lægges forskellige farver beder lagvis med gedeost mellem, hvorefter de næste dag kan skæres ud i farvestrålende og utrolig velsmagende regnbuer. Servér forretten med en sød/syrlig balsamicoglace, og pynt gerne med lidt skovsyrer.

forret med rødbede og gedeost

Forret med rødbede og gedeost

 

Bedøm denne ret

Forret til 6 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min + hviletid natten over

Ingredienser

  • 1 kg blandede beder (gule, stribede og røde beder)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g gedesmøreost (kan erstattes af almindelig smøreost)
  • Salt & friskkværnet peber

TIL PYNT

  • Balsamicoglace
  • Skovsyrer

Fremgangsmåde

Kog bederne hele i cirka 30 minutter, indtil de er møre, og du kan stikke en kniv gennem midten. Lad dem køle en smule af, og skub derefter skrællen af.

Skær de kogte beder i helt tynde skiver med en skarp kniv, og beklæd en lille rugbrødsform med husholdningsfilm. Placér nu et lag skiver af den lyseste farve beder, så det dækker hele bunden. Pensl skiverne med en smule olivenolie, og kværn let med salt og peber. Smør derefter forsigtigt et tyndt lag af gedeost over bederne med en ske. Bare rolig – det behøver ikke at være helt jævnt. Så længe du blot sørger for, at der er lidt gedeost på alle bedeskiver, skal det nok fordele sig.

Læg næste lag beder over gedeosten, pensl med olivenolie, drys med salt og peber, og smør med gedeost. Fortsæt denne proces, indtil formen er fyldt. Start med de lyse beder, og slut med et lag af rødbeder.

Dæk formen med husholdningsfilm, og placér derefter noget tungt oven på lagene af beder og gedeost, så de bliver trykket godt sammen – det kan være en anden rugbrødsform, en pose ris eller en liter mælk. Sæt derefter formen i køleskabet natten over.

Inden servering løftes bede-regnbuen ud af rugbrødsformen, og herligheden skæres ud i skiver på cirka 1 cm. Anret dem på tallerkener, dryp med balsamicoglace, pynt med skovsyrer, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

smuk forret med rødbede og gedeost

Nem og smuk forret med rødbede og gedeost

Denne forret med rødbede og gedeost ser imponerende ud, men bare rolig: Den er utrolig nem at lave! Man behøver slet ikke at være så sirlig, når retten samles, for det skal nok komme til at se smukt ud, når først herligheden skæres ud i skiver og de smukke lag fremhæves.

Noget, der endvidere gør forretten til et rigtig gæstehit, er at den kan forberedes dagen før. Den skal hvile og sætte sig natten over i køleskabet, og når gæsterne ankommer, er det eneste, man skal gøre, at lave smukke portionsanretninger.

Jeg pynter skiverne med balsamicoglace og skovsyrer. Den syrlige sød-syrlige smag fra glacen passer perfekt til den cremede gedeost, og skovsyrerne er bare så smukke. Vær dog endelig kreativ og pynt med urter, spiselige blomster eller andet, du har på lager.

Alternativ til gedeost

Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan du snildt erstatte den med en neutral flødeost. Det giver en mildere men også rigtig dejlig smag.

Hvis du ønsker at gøre retten vegansk, er jeg sikker på, at du også nemt kan bruge en vegansk smørre’ost’.

 

TIP: Hvis du er vild med gedeost, må du prøve min opskrift på bruschetta med gedeost og sprød skinke.

 

Flere idéer til smukke forretter

Hvis du er på udkig efter flere idéer til smukke og velsmagende forretter, vil jeg anbefale dig at tjekke følgende opskrifter ud:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar