Smuk og delikat forret med kammuslinger
En forret med kammuslinger er sådan en luksuriøs og delikat måde at starte et måltid. Muslingerne har en utrolig dejlig smag, og tilberedes de korrekt, bliver de saftige og møre med en sprød og smagfuld stegeskorpe.
Til denne servering kombinerer jeg kammuslingerne med både forskellige smage og konsistenser, der virkelig smager og syner helt fantastisk.
Til hver forret med kammuslinger, finder man følgende elementer på tallerkenen:
- Gulerodspuré af ristede gulerødder
- Ristede kammuslinger, stegt i smør med salvie
- Skiver af ristet gulerod
- Sprødstegt salvieblad
- Parmesanchips
- Frisk og syrlig radicchio salat
- Dressing af brunet smør
Det lyder måske lidt overvældende, hvis du ikke har større erfaring i køkkenet, men bare rolig! Forretten er utrolig nem at tilberede, og hvert af de forskellige elementer tager ikke særlig længe at bikse sammen.
Sådan tilbereder man kammuslinger
Kunsten til lækre og veltilberedte kammuslinger er at få en god stegeskorpe, uden at muslingerne tilberedes for meget og dermed bliver seje. Dette sikrer du ved at opvarme fedtstoft (oftest smør) på en varm pande og stege muslingerne kort tid ved høj varme på hver af de flade sider. De skal ikke have mere end et par minutter på hver side – måske mindre, hvis de er små.
TIP: Prøv også min forret med rødbede og gedeost eller hvide asparges med stenbiderrogn
Forret til nytårsaften
Forretten til nytårsaften skal gerne imponere både på udseende og smag. Hvis du er på udkig efter flere idéer til festmenuens første servering, kan du udforske følgende opskrifter:
- Rugbrødschips med laksemousse
- Blinis med stenbiderrogn
- Lakseroulade med spinat
- Jomfruhummer med citron og urter
- Rødbede Vitello Tonnato
TIP: er du på udkig efter en hel nytårsmenu, så kan du finde inspiration lige her