-
Link kopieret
Rødbedekage med chokolade
Rødbede giver denne kage en dejlig smag og fantastisk saftig krumme. Det er som en svampet chokoladekage med et diskret twist af rødbede.

Kage til 8-10 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
3 æg
100 g sukker
100 brun farin
75 g smeltet smør
150 g mel
50 g kakaopulver
0,5 tsk. kardemomme
0,5 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
200 g rødbede
Chokoladeglasur
100 g mørk chokolade
15 g smør
Rødbedekage
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft, og beklæd en springform på 20 cm med bagepapir.
Brug en elpisker til at piske æg, sukker og brun farin sammen til en luftig æggesnaps i en skål.
Smelt smør, og tilsæt det til skålen sammen med mel, kakaopulver, kardemomme, natron og bagepulver. Pisk det hele sammen til en glat dej.
Riv rødbede groft, og rør det i skålen. Fordel kagedejen i den beklædte springform. Bag kagen i 40 minutter, til en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen køle lidt af, imens du forbereder chokoladeglasuren.
Chokoladeglasur
Smelt chokoladen over et vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt smør. Rør rundt, til smørret smelter, og du får en blank glasur. Fordel den over rødbedekagen.
Lad gerne kagen stå ved stuetemperatur indtil servering, så glasuren sætter sig lidt. Den kan dog også serveres med det samme.
Rødbedekage med chokolade
Måske du synes, at rødbedekage lyder lidt mærkværdigt. Men vi garanterer dig, at det smager skønt og slet ikke af grøntsager. Tænk bare på en klassisk gulerodskage eller squashkage. Dette er i samme kategori: Ren sød forkælelse, hvor grøntsagerne gør kagen ekstra saftig og svampet.
TIP: Prøv også opskriften på rødbedebøffer eller smoothie med rødbede
Vi synes særligt, at rødbedes smag passer godt til chokolade. Rodfrugten har nogle af de samme frugtige, ristede, dybe smagsnoter, der fremhæves på bedste vis sammen med chokoladen. I denne opskrift tilføjes kakaopulver til dejen, der giver en dejlig chokoladesmag uden at overdøve smagen af rødbede. For at gøre kagen ekstra chokolade-lækker, tilføjes en herlig chokoladeglasur på toppen. Den kan godt undlades, men det smager altså helt vidunderligt - så det vil jo næsten være en skam;-)
TIP: Prøv også denne opskrift på rødbedepandekager eller rødbedesalat eller rødbedebrud


