Salat med bagte gulerødder
Salat med bagte gulerødder er en vidunderlig fyldig salat. Den kan serveres som en del af en større buffet, eller når du får gæster, fordi den kan forberedes dagen forinden. Husk dog først at anrette salaten umiddelbart inden servering, så saltmandlerne forbliver sprøde.
Prøv eksempelvis salaten som en del af min mellemøstlige menu sammen med couscous salat med abrikos. Her serveres den til hjemmelavede falafler med masser af dips og fladbrød.
Bagte gulerødder til salater
Når gulerødder ristes i ovnen fremhæves en helt fantastisk smag og sødme. Det er derfor en virkelig lækker tilberedningsmetode, hvad end man skal bruge dem til suppe, salat eller gryderetter.
Herhjemme skærer vi dem ofte i stave og laver gulerodsfritter, der minder ret meget om de populære sød kartoffelfritter. Dét kan anbefales, for gulerødder er lige en tand mere hverdagsvenlige, både fordi en økologisk pose ingenting koster, men også fordi de skal have kortere tid i ovnen. En anden favorit er at bruge ristede gulerødder i salater – særligt når de kombineres med feta, der giver et virkelig lækkert modspil til den sødmefulde smag.
Jeg kan også anbefale dig at prøve at grille gulerødder, som jeg gør i denne opskrift på grillede gulerødder med rustik pesto. Det giver en endnu lækrere og mere ristet, karamelliseret smag.
Salat med bagte rodfrugter
Du kan erstatte gulerødder i opskriften med alle former for rodfrugter. Prøv eksempelvis at erstatte dem med bagte rødbeder, søde kartofler, pastinak eller jordskokker. Græskar i tern er også super lækkert.
Opskrifter med gulerødder
Gulerødder er herlig hverdagskost, fordi de er billige og super sunde. Prøv gerne nogle af mine favoritter her: