Salat med varmrøget laks og avocado

Salat med varmrøget laks er et hit hos mig, når jeg har lyst til noget sundt, friskt og mættende.

Et hverdagsmåltid, der samtidig føles som vaskeægte selvforkælelse – for varmrøget laks er jo ikke ligefrem den billigste proteinkilde, man kan vælge. Men det er dét værd, synes jeg, og tilføjer man ekstra mættende kerner til salaten, kan man sagtens nøjes med ½ stykke pr. person.

I salaten kombinerer jeg varmrøget laks med cremet avocado og syrlig grape. En virkelig lækker smagskombination, der kun bliver endnu bedre med den cremede honning-dijon-dressing.

Se hvor nem opskriften på salat med varmrøget laks er at lave i denne video: 

Salat med varmrøget laks og avocado

Salat med varmrøget laks, avocado & grape

 

Bedøm denne ret

Aftensmad til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 25 min / i alt 45 min

Ingredienser

SALAT

 • 4 dl kerner og/eller bønner, fx havrekerner, boghvede, bygkerner, kikærter
 • 2 fennikler
 • 1 bakke blandet salat
 • 2 grapefrugter
 • 2 avocadoer

Honning-dijon-dressing

 • 3 spsk. god mayonnaise
 • 1 spsk. honning
 • 1 spsk. dijonsennep
 • 1 spsk. grovkornet sennep
 • 1 spsk. citronsaft
 • salt og friskkværnet peber

Til servering

 • 1 håndfuld mandler
 • 4 stykker varmrøget laks

Fremgangsmåde

Kerner og/eller bønner

Kog kerner og/eller bønner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af. Du kan også sagtens bruge en rest eller bælgfrugter fra dåser.

Honning-dijon-dressing

Rør ingredienserne sammen i en skål, og smag til.

Salat

Rens og halvér fennikler, og snit dem i papirtynde skiver på tværs. Bland havrekerner og fennikelskiver i en skål, og vend honning-dijon-dressingen i. Skyl og afdryp salaten, og vend den i skålen. Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugten med en skarp kniv, og frigør frugtkødet i små fileter. Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.

Til servering

Anret salaten på et fad, og top med avocado, grape­frugt og laks plukket i mindre stykker. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Opskrift på salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks smager fantastisk, når man tilføjer grape og avocado. Det er et skønt match med den milde avocado og den syrlige grape. Og så ser det bare drøn smukt ud, hvis I spørger mig.

Som alternativ til grape, kan du bruge andre frugter. Eksempelvis tynde skiver af æble eller pære. Du kan også bruge friske bær – eksempelvis smager hindbær helt vidunderligt dertil.

For ekstra sprødhed, tilføjer jeg fennikel i tynde skiver til salaten. En grøntsag, som jeg ved mange styrer udenom, når de spotter den på hylden i supermarkedet. Men det er virkelig en skam, for fennikel smager både fantastisk frisk, skåret i tynde skiver som her, og tilberedt som i denne opskrift på torsk i fad.

 

TIP: Prøv også min opskrift på cæsar salat med kylling eller squashpasta med avocadocreme og varmrøget laks.

 

 

salat med varmrøget laks

Måltidssalat med laks

For at give salaten fylde, tilsætter jeg kerner og/eller bønner. Det forvandler den friske salat med varmrøget laks til en måltidssalat, der sagtens kan nydes som et måltid for sig. Måske serveret med en lækker skive surdejsbrød eller rugbrød.

Du kan bruge alverdens forskellige kerne eller bønner – og de kan også helt undlades, hvis du helst bare vil have en frisk, grøn salat.

Her bruger jeg havrekerner. Dem er jeg blevet helt vild med at bruge som en glutenfrit erstatning for byg eller spelt. Samtidig smager de virkelig dejligt og har et godt ‘bid’. De kan dog være en smule svære at få fingrene i, så hvis du ikke kan finde dem i din lokale helsekost, kan du sagtens lave salaten med andre korntyper, linser eller hvad, du lige har i skabet.

 

Skønne opskrifter med laks

Jeg har mange skønne opskrifter med laks her på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter herunder:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg elsker varmrøget laks, men har ingen gril. Jeg synes det er sååå kedeligt det man køber i butikkerne, køber du dit frisklavet et sted?:)

Skriv en kommentar