Scones med bagepulver
Scones med blåbær er nemme og hurtige at lave. De bages med bagepulver fremfor gær, hvilket gør, at de ikke skal hæve men kan bikses sammen på et kvarter.
Scones er en engelsk klassiker, en sød bolle, der får en flaget, saftig men smuldrende konsistens, på grund af det høje indhold af smør. Derudover adskiller scones sig fra andet bagværk ved, at de bages uden gær. Det gør, at de er meget hurtigere at bage, men de holder sig til gengæld heller ikke friske så længe. Der er hurtigt bagværk, der også skal nydes i en fart, og allerhelst når det er helt nybagt.
TIP: prøv også min opskrift på glutenfrie bananboller med chokolade eller varme hveder
Blåbærscones
Her laver jeg scones med blåbær, der giver et dekorativt og syrligt-sødt twist. Du kan dog nemt erstatte med rosiner, hakket mørk chokolade eller andre bær.
De flotte blåbær har jeg købt i Lidl. De har den næste uge et stort udvalg af forskellige bær, der er oplagte at bruge i vinterferiens bagværk og kager. Det er herligt med farve, friskhed og forkælelse i disse tider, hvor vi længes efter foråret.
TIP: Prøv også at bruge blåbær i en frisk salat. Jeg kan også anbefale Lidls frosne, økologiske blåbær, som jeg bruger i denne smoothie.
Tip til de bedste scones
Når du skal bage scones, er det vigtigt at være opmærksom på, at alle ingredienserne skal være kolde. Det er vigtigt, at smørret ikke æltes så meget, at det smelter, imens du samler dejen. En kold dej med små stykker små giver nemlig perfekt luftige, flagede scones, der ikke flyder ud under bagning.