Opskrift på grøn salat med blåbær
Denne salat med blåbær er et fremragende eksempel på, hvor lidt der skal til, for at friske en grøn salat. Med en god dressing og lidt forskellige toppings, forvandles de spæde salatblade til en servering, der meget vel vil blive den mest ombejlede på spisebordet.
Dressing til grøn salat
For at få en grøn salat til at smage godt, skal du først og fremmest bruge en god dressing. Det er lidt det samme, som hvis du ville servere en bøf – den ville heller ikke smage godt uden salt og peber!
Til denne salat bruger jeg en viniagrette, en såkaldt olie-eddike-dressing, blot lavet med citronsaft fremfor eddike. Du kan dog sagtens vælge en anden dressing, der passer mere til din lyst og smag på dagen. Gode bud kunne være en tahindressing, mormordressing eller en honning-dijondresssing
Toppings til salat
Til en grøn salat plejer jeg ofte at tilføje tre forskellige elementer, der kan varieres i det uendelige
- Ost
- Frugt/bær
- Nødder/frø/kerner
Et fremragende eksempel er denne salat, hvor de grønne salatblade kombineres med feta, blåbær og ristede mandler. Andre gode bud kunne være en grøn salat med parmesan, æble og solsikkekerner eller en salat med mozzarella, rabarber og pinjekerner.
Hvis du ønsker en vegansk salat, kan jeg anbefale dig at erstatte osten med avocadotern, som jeg gør i denne grønne salat med granatæblekerner og avocado.