ANNONCE

Sprød granola i airfryer

Ved hjælp af en airfryer kan man lave den lækreste, sprøde granola uden større mængder tilsat sukker og fedtstof.

Granolaen laves ved hjælp af æblemos, som du kan købe på i de fleste supermarkeder. Æblemosen søder og samler granolaen, så man får en perfekt klumpet granola, som smager ganske fantastisk.

Jeg bruger en Consori airfryer, og du kan finde mange flere airfryeropskrifter på deres hjemmeside.

granola i airfryer

Sprød granola i airfryer

 

Bedøm denne ret

Granola til 10 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 30 min + afkølning 2 timer / i alt 35

Ingredienser

  • 3 dl æblemos
  • 2 spsk. olie (oliven, kokos eller hvad du foretrækker)
  • 2 spsk. flydende honning
  • 0,5 tsk. flagesalt
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 8 dl grovvalsede havregryn
  • 100 g mandler

Fremgangsmåde

Forvarm din airfryer til 175 grader.

Bland æblemos med olie, honning, kardemomme og salt i en skål.

Tilsæt havregryn og mandler, og rør rundt.

Beklæd kurven fra din airfryer med bagepapir. Fyld granolablandingen her i.

Bag granolaen i 30 minutter. Vend rundt i granolaen med 7 minutters mellemrum, og fortsæt, til granolaen er helt gylden og sprødt.

Lad granolaen køle helt af, og opbevar i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

granola airfryer

emma martiny hjemmelavet granola

Sund granola i airfryer

Vidste du, at du kan tilberede din granola i airfryer, og få det lækreste, sprøde resultat uden større mængder tilsat sukker og fedtstof?

De fleste, som har hørt om en airfryer, ved, at de kan bruges til at lave sprøde fritter – helt uden friture. Men maskinen er også oplagt at bruge til andre retter, hvor den varme luft tilbereder maden til perfektion. Det gælder både kød, fisk og grøntsager – og tilmed også kage og morgenmad.

Det er både hurtigere og nemmere at anvende en airfryer til at lave granola. Tilberedningstiden er kort, og resultatet er en knasende sprød granola.

 

TIP: Besøg Consori’s hjemmeside for flere airfryeropskrifter.

 

sprød granola i airfryer

Granola uden sukker

Når man køber granola i supermarkeder, kan man ofte blive overrasket over, hvor store mængder sukker og fedtstof, de indeholder. Nogle varianter er nærmest som smuldret småkage, hvis man kigger på ingredienslisten. Lækkert – uden tvivl – men til en hverdagsmorgenmad kan det være godt med et sundere alternativ.

Hvis du ønsker at lave en sundere granola uden større mængder sukker og fedtstof, kan det anbefales at bruge æblemos til at samle ingredienserne. Æblemosen søder let, og så giver det en klumpet konsistens, som ellers kan være svær at få uden større mængder sukker og fedtstof.

I denne opskrift på granola i airfryer tilsættes 2 spsk. af henholdsvis olie og honning. Det er altså en ganske lille mængde til en stor portion granola, som rækker til mange dage.

 

granola consori airfryer

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar