Sund granola i airfryer
Vidste du, at du kan tilberede din granola i airfryer, og få det lækreste, sprøde resultat uden større mængder tilsat sukker og fedtstof?
De fleste, som har hørt om en airfryer, ved, at de kan bruges til at lave sprøde fritter – helt uden friture. Men maskinen er også oplagt at bruge til andre retter, hvor den varme luft tilbereder maden til perfektion. Det gælder både kød, fisk og grøntsager – og tilmed også kage og morgenmad.
Det er både hurtigere og nemmere at anvende en airfryer til at lave granola. Tilberedningstiden er kort, og resultatet er en knasende sprød granola.
TIP: Besøg Consori’s hjemmeside for flere airfryeropskrifter.
Granola uden sukker
Når man køber granola i supermarkeder, kan man ofte blive overrasket over, hvor store mængder sukker og fedtstof, de indeholder. Nogle varianter er nærmest som smuldret småkage, hvis man kigger på ingredienslisten. Lækkert – uden tvivl – men til en hverdagsmorgenmad kan det være godt med et sundere alternativ.
Hvis du ønsker at lave en sundere granola uden større mængder sukker og fedtstof, kan det anbefales at bruge æblemos til at samle ingredienserne. Æblemosen søder let, og så giver det en klumpet konsistens, som ellers kan være svær at få uden større mængder sukker og fedtstof.
I denne opskrift på granola i airfryer tilsættes 2 spsk. af henholdsvis olie og honning. Det er altså en ganske lille mængde til en stor portion granola, som rækker til mange dage.
TIP: Prøv også min opskrift på basisgranola, banangranola, æblegranola eller sund chokolade granola