REKLAME

Sund chokolade granola

Granola i chokoladeforklædning til morgenmad. Serveret med iskold mælk uden laktose, der forvandles til kakaomælk og smager af barndom, feriemorgener og ren selvforkælelse.

Granolaen smager så intenst af chokolade, at den gør sig bedst i små glas med bær og mælk som en lille ekstra luksus-servering til morgenmaden. Jeg skal dog ikke være bleg for at indrømme, at det meste af chokolade granolaen oftest forsvinder én håndfuld ad gangen, efterhånden som snack-sulten melder sig i løbet af dagen.

Sund chokolade granola

Sund chokolade granola

 

Bedøm denne ret

1 stort syltetøjsglas
forberedelse 5 min / tilberedning 25 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. kokosolie, stuetemperatur
  • 1 nip salt
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl kakaonibs

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Bland kakaopulver, ahornsirup, kokosolie  i en stor skål, og rør det sammen, så du får en klistret masse. Tilsæt havregryn, kokosmel, kakaonibs og salt til skålen, og vend det rundt, enten med hænderne eller en grydeske, indtil den klistrede kakaomasse er jævnt fordelt.

Hæld skålens indhold ud på en bageplade, og tryk det ud, så det ligger i ét lag. Sæt derefter bagepladen i ovnen, og bag din granola i 20-30 minutter, indtil granolaen er sprød, og kokosflagerne gyldne og ristede.

Lad granolaen køle helt af, inden den opbevares i en lufttæt beholder. Her holder den sig fint i flere måneder.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Sund chokolade granola – Nydelse & næring

En portion sund chokolade granola er et fremragende eksempel på min madfilosofi: Opskriften kombinerer nemlig nydelse og næring på bedste vis.

Mange vil nok beskrive mine opskrifter som sunde, men det er sjældent et ord, jeg selv bruger om min madlavning. I stedet for at dele madvarer op i kasser som sund/usund, lovlig/forbudt, der på ingen måde bidrager til den generelle madglæde, holder jeg af at bruge begreberne nydelse og næring.

 

TIP: Prøv også min opskrift på knasende sprød banan granola uden sukker eller min yndlings basis opskrift på granola eller en krydret æblegranola

 

Nogle gange spiser jeg ting alene på grund af nydelse (eksempelvis verdens bedste croissant fra et lille Århusbageri), og nogle gange drikker jeg den ondeste grønne smoothie, fordi jeg ved, den er spækket med næring. Her er det ene ikke bedre end det andet, for vi har brug for begge dele, hvis vi vil føle os i balance.

 

 

At mærke efter

Mad bør aldrig handle om afsavn, men samtidig kan vi ikke ignorerer, at hvad vi kommer indenbords, også påvirker hvordan vi har det. Handler vores kostvalg udelukkendeom nydelse, kan de nemlig ende med at få præcis den modsatte effekt.

Derfor prøver jeg altid at mærke efter, hvordan min krop har det, efter et måltid. Føler jeg mig energifyldt eller tung og træt? Fungerer min fordøjelse?

Er der noget, der ikke fungerer optimalt, prøver jeg at lave små ændringer og skrue op og ned for mængden af de råvarer, jeg indtager. Eksempelvis undgår jeg i perioder helt eller delvist gluten. Jeg ved, at jeg altid skal spare på ellers fremragende sunde råvarer som jordskokker, beder og løg. Og jeg har slet ikke lyst til at drikke sodavand, fordi det giver mig ondt i hovedet.

 

TIP: Prøv chokolade granola over en lækker chiagrød.

 

Laktosefrie alternativer

Lige for tiden prøver jeg at skære lidt ned på laktosen for at se, hvordan det føles. Havremælk og kokosyoghurt og andre plantebaserede alternativer har en fast plads i mit køleskab, men smagen af almindelige mælkeprodukter har jeg ikke lyst til at undvære. Og så har jeg heller ikke lyst til at undgå mælkeprodukter i min graviditet. Heldigvis er der masser af gode laktosefrie alternativer – eksempelvis den økologiske laktosefri mælk, som jeg nød over min granola denne morgen.

Læs mere om laktoseintolerance her

 

Shop the post

- reklamelinks

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Tak for en lækker opskrift 🙂 Jeg sidder og knaser musli og yoghurt lige nu 😀 Jeg har freestylet ret meget: Kokosolie erstattede jeg med rapsolie, ahornsirup med din egen sirup, og så tilføjede jeg ½ dl hver af kokosmel, kakaonibs, solsikkekerner og græskarkerne. Betragter det som en vildt god grundopskrift, jeg kan variere i uendeligheder! Og hvor er jeg enig i din madfilosofi – mere nydelse og næring tak <3

  2. Hej Emma. Som om resultatet bliver meget tørt. Det hænger ligesom ikke på havregrynene. Mvh May-Britt

Skriv en kommentar