Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Sunde brunkager

Disse sunde brunkager laves af mandelmel og sødes med kokossukker og ahornsirup. De bliver knasende sprøde, og smager nærmest præcist som den traditionelle variant.

Opskriften er simpel at gå til, og så snart brunkagerne kommer i ovnen, vil hele dit køkken dufte af jul og nostalgi!

Sunde brunkager

Småkager til 50 personer
Forberedelse 10 min /I alt 20 min

INGREDIENSER

  • 75 g smør
  • 50 g kokossukker
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 1/2 tsk. potaske
  • 2 tsk. lunt vand
  • 50 g mandler
  • 1/2 tsk. stødt nellike
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 150 g mandelmel
  • 2-3 spsk. boghvedemel eller rismel
BRUNKAGEDEJ

Kom smør, kokossukker og ahornsirup i kasserolle. Varm det op under omrøring, så du får en flydende karamel. Tag kasserollen af varmen, når massen koger.

Rør potase og vand sammen i en lille skål, og rør dernæst blandingen i kasserollen.

Hak mandlerne, og rør dem i kasserollen sammen med alle krydderierne.

Tilsæt mandelmel, og bland det hele godt sammen til en klistret, jævn dej. Tilsæt til sidst boghvedemel, og rør, til du får en glat dej, du kan samle med hænderne.

Form dejen til en pølse med en tykkelse på ca 5 cm, og rul den ind bagepapir. Læg brunkagedejen i køleskabet i minimum 3 timer, til den er helt gennemkold. Du kan også lægge dejen i frysen – tag den blot op ca 15 minutter, inden den skal skæres ud, så den kan tø lidt op.

BAGNING

Forvarm ovnen til 150 grader.

Skær din brunkagedej ud i tynde skiver med en skarp kniv. Placér dem på en beklædt bageplade.

Bag brunkagerne i 6-8 minutter, til de er gyldne i kanten. Husk, at de vil først blive helt sprøde, når de er kølet af.

Opbevar brunkagerne i en lufttæt beholder.

hjemmelavede glutenfri brunkager
lækre sunde brunkager til fryseren
glutenfrie brunkager

Sunde brunkager

Smagen af brunkager – ja bare duften! – vækker barndomsminder hos de fleste. De knasende sprøde, søde og krydrede småkager er nemlig et fast indslag i december i langt de fleste hjem. Denne opskrift på brunkager har fået et twist, så ingredienslisten er en lille tand sundere. Det gør, at småkagerne mætter bedre og blodsukkeret forbliver stabilt, hvilket kan være en fordel med alle decembers søde fristelser. Opskriften giver sprøde småkager, der smager som et festfyrværkeri af julekrydderier og med en dejlig karamelagtig sødme fra kokossukker og ahornsirup. Det er skønt med klassisk julekonfekt med mel, smør og sukker, men nogle gange er det rart at have lidt sundere alternativer såsom disse brunkager. Særligt når de smager lige så godt som de helt traditionelle!

Glutenfrie brunkager med mandelmel

Opskriften på sunde brunkager laves af mandelmel og en smule boghvedemel. Det giver en virkelig dejlig smag og den helt perfekte konsistens med tilpas faste og sprøde småkager. De sunde brunkager sødes med en blanding af kokossukker og ahornsirup. Det giver en karamelagtig smag og så er det lidt mildere for blodsukkeret end almindelig hvidt sukker. Men smagen er stadig helt fantastisk! Småkage bagning er et hyggeligt projekt, som man kan samle både venner og familie om. Med denne opskrift sikrer man sig at alle kan være med, når opskriften er glutenfri og hurtigt kan laves både vegansk og laktosefri, hvis man erstatter smør med et vegansk eller laktosefrit alternativ.  

TIP: Prøv også min opskrift på dadelkonfekt 

 

Brunkagedej til fryseren

Dejen til de sunde brunkager kan sagtens opbevares i fryseren i månedsvis. Så kan man bage halvdelen, og gemme resten til, når kagedåsen trænger til en genopfyldning. Det er nærmest som at have julestemning på lager, for så snart man sætter en plade af brunkagerne i ovnen, dufter hele hjemmet af jul. Og så smager småkager næsten altid bedst, når de er friskbagte!  
sundere brunkager
brunkager med mandelstykker og krydderier

Veganske brunkager

Hvis du ønsker at gøre opskriften vegansk, kan du ersatte smør med en form for plantesmør, fx Smørbar fra Naturli’. Du kan også bruge kokosolie, men jeg synes ikke helt, det giver samme gode smag.  

Opskrifter på sunde julelækkerier

Hvis du er på udkig efter flere sundere alternativer til julens konfekt og søde sager, har vores opskriftindeks et stort udvalg. Få en lille smagsprøve her: