Hjemmelavede kandiserede nødder
Kunsten til at lave de perfekte kandiserede nødder er at piske æggehviden til den rigtige konsistens. Den skal være luftig men ikke stiv, og derefter skal det gå rimelig tjept fra man blander krydderier, sukker og nødder i hviderne, til de fordeles på en bageplade og ristes i en forvarmet ovnen. Svært er det ikke – overhovedet! – men sørg for ikke at blive distraheret af julekalenderen eller andet spændende, så æggehvideblandingen når at stå og falde sammen og sukkeret bliver opløst, inden nødderne kommes i ovnen. Så sikres du nemlig perfekt knasende nødder, der er dækket af hvad, der minder om en sprød marengs.
TIP: prøv også min opskrift på krydderkage med tørret frugt eller måske min opskrift på en julet gin & tonic med tranebær og rosmarin?
Sundere opskrift på brændte mandler
Denne opskrift minder uden tvivl om de klassiske brændte mandler, man får i juletiden. Men opskriften er lavet en del sundere, da sukkerindholdet er mindre. Dertil bruges kokossukker, som ikke påvirker blodsukkeret i samme grad som almindeligt hvidt sukker. Kokossukker er både naturligt, uraffinneret og indeholder bl.a. magnesium, zink og b-vitaminer. Men smagen er intet mindre end herlig – sød og karamelagtig, præcis som det bør være. Så denne opskrift giver et sundere og lidt mere eksklusivt bud på de klassiske brændte mandler – særligt når man tilføjer julekrydderier!
Sød værtindegave til julen
Sidste år lavede jeg en stor portion af nødderne og tog dem til forskellige arrangementer som en lille værtindegave. De skal blot pakkes ind i en lille cellofanpose med et bånd og wupti – så virker man som det mest overskudagtige, betænksomme menneske, selvom det kun har taget et lille kvarter at bikse sammen?
Flere sundere opskrifter til den søde juletid:
- Havregrynskugler med dadler
- En grøn start på juledagene
- Chialamande
- Sundere brunkager
- Sunde pebernødder
- Julekager med frugt og nødder
- Ischokolader
- Honningristede mandler