Kandiserede nødder med julekrydderi

Disse sprøde kandiserede nødder tager ingen tid at lave, og så smager de vidunderligt skønt og julet – særligt hvis man tilsætter krydderier såsom kanel, allehånde, kardemomme og ingefær. En lidt finere udgave af klassiske brændte mandler, som uden tvivl hører julen til.

Brug hvad, du har på hånden, og eksperimenter gerne med forskellige variationer. Jeg kan eksempelvis forestille mig, at lidt appelsinskal eller lakridspulver ville smage himmelsk.

Kandiserede nødder med julekrydderier

 

Bedøm denne ret

1 glas
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
  • ½ tsk. salt
  • 200 g nødder (jeg brugte pekan- og cashewnødder)
  • 1½ dl kokossukker (75 g)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

 

Slå æggehviden ud i en skål, og pisk den med et piskeris, indtil den bliver let og luftig, men ikke helt stiv. Tilsæt kanel, vanilje og salt til skålen, og pisk det i den luftige æggehvide. Kom derefter nødderne i, og vend rundt, så æggehvidemassen fordeles på nødderne. Tilsæt til sidst kokossukkeret til skålen, og vend rundt, indtil sukkeret er fordelt på nødderne. Kom med det samme skålens indhold ud på bagepladen, og skil nødderne fra hinanden ud på hele papiret, så de ikke klistrer sammen.

 

Sæt bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil nødderne er sprøde og flot gyldne. Lad nødderne køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder eller små cellofanposer, som du kan forære væk.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hjemmelavede kandiserede nødder

Kunsten til at lave de perfekte kandiserede nødder er at piske æggehviden til den rigtige konsistens. Den skal være luftig men ikke stiv, og derefter skal det gå rimelig tjept fra man blander krydderier, sukker og nødder i hviderne, til de fordeles på en bageplade og ristes i en forvarmet ovnen. Svært er det ikke – overhovedet! – men sørg for ikke at blive distraheret af julekalenderen eller andet spændende,  så æggehvideblandingen når at stå og falde sammen og sukkeret bliver opløst, inden nødderne kommes i ovnen. Så sikres du nemlig perfekt knasende nødder, der er dækket af hvad, der minder om en sprød marengs.

 

TIP: prøv også min opskrift på krydderkage med tørret frugt eller måske min opskrift på en julet gin & tonic med tranebær og rosmarin?

 

Sundere opskrift på brændte mandler

Denne opskrift minder uden tvivl om de klassiske brændte mandler, man får i juletiden. Men opskriften er lavet en del sundere, da sukkerindholdet er mindre. Dertil bruges kokossukker, som ikke påvirker blodsukkeret i samme grad som almindeligt hvidt sukker. Kokossukker er både naturligt, uraffinneret og indeholder bl.a. magnesium, zink og b-vitaminer. Men smagen er intet mindre end herlig – sød og karamelagtig, præcis som det bør være. Så denne opskrift giver et sundere og lidt mere eksklusivt bud på de klassiske brændte mandler – særligt når man tilføjer julekrydderier!

 

 

Sød værtindegave til julen

Sidste år lavede jeg en stor portion af nødderne og tog dem til forskellige arrangementer som en lille værtindegave. De skal blot pakkes ind i en lille cellofanpose med et bånd og wupti – så virker man som det mest overskudagtige, betænksomme menneske, selvom det kun har taget et lille kvarter at bikse sammen?

Flere sundere opskrifter til den søde juletid:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar