
Ingredienser
- 1 æg
- 50 g kokossukker
- 130 g nøddesmør (f.eks. mandelsmør, peanutbutter, hasselnøddesmør)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 1 dl kakaonibs (kan erstattes af grofthakket chokolade)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker, så det bliver lysebrunt, og sukkeret opløses. Tilsæt nøddesmør, bagepulver, salt og kakaonibs, og rør det godt sammen, indtil du får en let klistret småkagedej. Rul kugler af dejen, og placér dem på bagepladen. Du kan fugte dine fingre eller bruge teskeer, hvis dejen klistrer for meget. Tryk og form dernæst kuglerne flade, så du får fine, runde småkager på bagepladen.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag dine småkager i 7-15 minutter, alt efter deres tykkelse. De er færdige, når de er gyldne over hele overfladen og en smule mørkere i kanten. Småkagerne stivner først helt, når de er kolde, så lad dem køle af på bagepladen, inden du flytter dem til en lufttæt beholder.
Video med opskrift på sunde småkager med nøddesmør
Sunde småkager med nøddesmør er utrolig nemme at lave. Se hvordan i denne video:
Nemme og sunde småkager
Denne opskrift er nok verdens nemmeste og måske sundeste småkager! Opskriften er fra min kogebog Fabelagtige fristelser, der indeholder 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag. 270 smukke sider med unikke og kreative opskrifter.
TIP: Prøv også en af mine andre opskrifter på sundere søde sager såsom en glutenfri nøddetærte, sunde cookies eller øllebrødstrøfler
Sunde småkager med nøddesmør
Hemmeligheden bag småkagerne er nøddesmør – altså nødder, der blendes, indtil de bliver til en flydende, smørbar masse. Peanutbutter kender vi alle, men mandelsmør og tahin er efterhånden også blevet en must-have ingrediens i manges køkken. Det er det i hvert fald uden tvivl hjemme hos mig!
De fleste typer af nøddesmør kan du købe i helsekostbutikker, men du kan også lave det selv. Det er ofte langt billigere og kræver bare en god foodprocessor og lidt tålmodighed. Hvis du har mod på at prøve det, kan du finde min opskrift på mandelsmør lige her.
Småkager med peanutbutter, mandelsmør eller tahin
I opskriften kan I vælge at bruge lige den type nøddesmør, I bedst kan lide eller har på lager. Jeg synes særligt godt om småkagerne, når de er lavet med mandelsmør, men de smager også herligt lavet af halv peanutbutter, halv tahin. Hvis du rigtig har lyst til forkælelse, kan du prøve at lave en nutella-version med hasselnøddesmør og 1 spsk. kakaopulver. Det kan anbefales!
De ser simpelthen så lækre ud! Dem er jeg nødt til at prøve.
Jeg er helt vild med dine videoer – de er simpelthen så gode! 🙂
http://kaffeogkjoler.dk/
Tak Emma! 🙂
Mums ???
Hvordan tænker du at de vil være, hvis man bruger græskarkernesmør? Eller Tahin? ?
Jeg tænker, at tahin nok ville fungere bedst 🙂 Græskarkernesmør vil give grønne cookies, hæhæ 🙂