Øllebrødstrøfler opskrift
Øllebrødstrøfler er vist det første ord, jeg er stødt på, som indeholder 3 ø’er. Det vidner om, at her er tale om en rigtig dansk opskrift, og det er der i sandhed også! Den lækre snack er et miks mellem øllebrød og trøfler (eller romkugler, som det hedder andre steder i landet).
Ligesom øllebrød er disse trøfler en fantastisk måde at bruge rester af gammelt, halv-kedeligt rugbrød. Der er ingen grund til at smide det tørre brød ud, når man i stedet kan lave fantastiske saftige trøfler.
Du skal ikke tro, at øllebrødstrøflerne smager af en kedelig rugbrødsmad. De er tværtimod enormt lækre, søde og saftige. Den perfekte sundere snack til en kop kaffe – og så er børn også ellevilde med dem!
TIP: Hvis du har en rest rugbrød, men ikke har tid til at lave trøfler, kan du komme rugbrødsresterne i fryseren. Lad dem blot tø op på køkkenbordet, og så kan du bruge det til at lave trøfler en anden dag.
Romkugler med rugbrød og dadler
Traditionelt laves romkugler af kagerester. Men i denne opskrift på øllebrødstrøfler er kagen udskiftet med rugbrød, hvilket både gør opskriften sundere og giver en dejlig syrlig smag. Derudover søder jeg med dadler (såkaldte “juicy dates”), der tilsætter fibre og mineraler, og som også er med til at give en saftig konsistens. På den måde kan romkuglerne laves uden for meget smør – her tilsættes det mest for at give en dejlig smag, og så kuglerne sætter sig på køl.
TIP: Er du på udkig efter sundere søde sager? Så prøv også min opskrift på sunde træstammer med sorte bønner eller havregrynskugler med dadler. Jeg kan også anbefale min sunde påskeæg med svesker, der sagtens kan spises året rundt!