Opskrift på syltede rødløg
Syltede rødløg er favorit-toppingen over dem alle! Hvad end det er som topping på en salat, tacos eller lækre simreretter, så gør de syrlige, pink løg bare lige dét ekstra for smagen. Og det bedste af det hele: De er piv-nemme at lave selv.
Ingredienserne er også ganske få, og nok nogle, du allerede har i skabet:
- Rødløg – Stjerneingrediensen! Billigt og super nemt tilgængeligt.
- Eddike – Det billigste er at bruge lagereddike, men du kan også bruge hvidvinseddike eller æblecidereddike, alt efter hvad du har på lager.
- Sukker – eller honning. Til at give en dejlig smag og balance mellem sød og syrlig.
- Peberkorn – Der bruges hele peberkorn, så de kan sorteres fra, når du spiser rødløgene
- Laurbærblade – De kan undlades, men de river en dejlig smag til lagen og dermed også rødløgene
TIP: Prøv rødløgene over denne smukke sommersalat med quinoa og jordbær eller som topping på en lækker dhal eller på en chili sin carne
Syltede rødløg med honning eller rørsukker
Jeg har næsten altid et glas stående i køleskabet lavet efter opskriften i min kogebog Herlig & ærlig mad. I opskriften på syltede rødløg i kogebogen bruger jeg honning og æblecidereddike frem for sukker og lagereddike. Det er et lille Emma-twist med lidt sundere ingredienser, men smagen er stort set den samme.
Du kan også sagtens bruge helt almindelig lagereddike og sukker til opskriften. Begge dele smager virkelig herligt, så brug endelig bare, hvad du har lyst til og har på lager.
TIP: Prøv de syltede rødløg over en lækker mexi bowl med laks eller denne opskrift med kylling.
Opskrifter med syltede rødløg
Jeg elsker at bruge de smukke pink rødløg over salater eller gryderetter for et frisk og farvefestligt twist. De er virkelig alsidige! Prøv eksempelvis at toppe de smukke rødløg på en af disse opskrifter:
- Laksefrikadeller med quinoasalat
- Rösti med squash og halloumi
- Linsegryde med tahin og syltet fennikel
- Ørredmousse kanapéer
- Braiserede spoleben
- Canitas tacos