Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg

Denne tærte er fyldt med karameliserede rødløg, spinat og cremet, smagfuld gedeost.

Tærtebunden er vores populære (og ret så sunde) havretærtebund, der både kan bruges til at lave flotte galetter og almindelige tærter som her.

Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 25 min

INGREDIENSER

  • Tærtefyld

  • 5 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frisk spinat
  • lidt smør til stegning
  • 1 rulle gedeost
  • Tærtebund

  • 250 g havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg, str. M/L
  • 1 æggehvide
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • 1 tærteform, Ø 24 cm
  • Karamelliserede løg

  • 4 rødløg
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. ahornsirup
  • salt
Tærtebund

Tænd ovnen på 175°. Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend det til en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg tærtebund med bagepapir under i tærteformen. Tryk den på plads. Prik dejen med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.

Karamelliserede løg

Pil rødløg, og skær i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Drys med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.

Tærtefyld

Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Steg skyllet spinat i en smule smør på en pande, og vend den i æggemassen. Fordel massen over den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.

 

TIP: Har du ingen foodprocessor, kan du købe færdigmalet havremel.

Gedeosttærte

Tærte med gedeost er et hverdagshit, der smager dejligt varm og kold. Et tip er at lave en ekstra stor portion, så du har til frokost dagene efter. Smagen af gedeost i denne tærte passer perfekt til de karamelisserede rødløg, der har et hint af sød-syrlig balsamicoeddike. Derudover bliver der tilføjet lidt ekstra grønt i form af spinat til æggemassen. Hvis du ikke kan lide smagen af gedeost, kan du bruge en mild fetaost i stedet. Smuldr den blot over tærten i grove stykker, i stedet for skiver af gedeost.  

TIP: Hvis du er vild med gedeost, må du prøve at lave bruschetta med gedeost og skinke.

 

Tærte med havregrynsbund

Til denne tærte med gedeost benyttes denne opskrift på glutenfri bund af havregryn. Det giver en fantastisk grov og sprød bund, der passer til alverdens fyld. Tærter er en af de lækreste måder at undgå madspild på, fordi du kan bruge alt hvad køleskabet byder på af rester og grøntsager, der trænger til at blive spist. 

TIP: Prøv også at bruge gedeost og karamelliserede rødløg i denne opskrift på pizza snurrer  

tærter med glutenfri havrebund

Tærter med glutenfri havrebund

Vi har flere opskrifter på vores blog, hvor vi bruger den populære glutenfrie havregrynstærtebund. Prøv nogle af vores favoritter her: