Verdens bedste vintersalat
Denne vintersalat er en klassiker i mit barndomshjem. “Verdens bedste vintersalat” kalder vi den, og den serveres ofte til en steg eller vinterens lidt tungere simreretter.
Min mor har altså lavet denne opskrift på vintersalat i årevis, og den hitter stadig. Den er fyldt med smag og har den smukkeste pink farve. Farver er der jo ikke mange af på spisebordet i vintermånederne, så der er denne råkostsalat et friskt pust.
Det er kan være svært at lave en spændende salat om vinteren, når alle grøntsagerne i supermarkederne er død-kedelige (undtagen dem, der kommer fra den anden side af kloden, og er overraskede friske på trods af flere ugers transporttid…ahem). Her der denne opskrift med rodfrugter en redning! Den smager frisk og lækkert men er stadig fyldig og mættende.
Råkost salat med rødbede og knoldselleri
Denne vintersalat er en råkostsalat lavet hovedsagligt af rødbede og knoldselleri. Lad dig endelig ikke afskrække af den friske rødbede og selleri. Begge dele kan sagtens spises “råt”, og det smager slet ikke så farligt og ‘sundt’, som nogle måske vil tænke.
Du kan både rive rodfrugterne helt fint på et rivejern. Det smager dog også dejligt som en grov råkostsalat, som du kan se på nedenstående billede. Her vil jeg dog anbefale, at du som minimum lader salaten trække i dressingen i 2 timer inden servering.
Opskrifter på salat til vinter
Hvis du er på udkig efter flere skønne vintersalater, kan jeg varmt anbefale min græskarsalat med grøntkål. Kålsalater er også et sikkert (billigt!) hit, og her er særligt denne hvidkålssalat med æble en vinder. Hvis du mangler endnu en god opskrift med rødbede, kan jeg varmt anbefale denne boghvedesalat med bagte rødbeder.
I vintermånederne kigger jeg også ofte sydpå efter inspiration til mine opskrifter. Særligt mellemøstligt mad, der med de mange lunende krydderier kan give god smag til vinterens grove råvarer. Her kan jeg særligt anbefale mit hummusfad med bagte gulerødder og min salat med bagte gulerødder, salt mandler og feta.