Vintersalat med rødbede

Denne skønne vintersalat er i sandhed verdens bedste råkostsalat til vintermånederne. Den er en ren smags- og farveeksplosion og springfyldt med sunde rodfrugter.

Den lækre vintersalat med rødbede, selleri og æble er utrolig nem at lave. Særligt hvis du har en foodprocessor, der kan rive alle råvarerne hurtigt og nemt. Dernæst skal du blot vende hele herligheden i en simpel dressing, drysse med frisk persille, og så er der serveret.

Se flere tips og gode råd til min opskrift på vintersalat med rødbede under fremgangsmåden. 

vintersalat med rødbede

Vintersalat med rødbede

 

Bedøm denne ret

Salat til 6-8 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

Salat

  • 0,5 knoldselleri
  • 3 rødbeder
  • 2 små æbler
  • 1 rødløg
  • 6 store skiver syltet rødbede
  • 1 håndfuld persille

Dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,25 dl æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. fyldende honning
  • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skræl rødbeder og knoldselleri. Skræl æblerne og rens dem for kernehusene. Pil rødløget. Riv rødbeder, knoldselleri, æble og rødløg i en foodprocesser, på et mandolinjern eller på et almindeligt rivejern. Salaten kan både laves helt fint revet eller i en grovere version. Prøv dig frem og se, hvad du foretrækker.

Skær de syltede rødbeder i små tern, og hak persillen fint.

Dressing

Ryst eller pisk alle ingredienserne sammen og smag til, så den er tilpas syrlig-sød. Vend dressingen i salaten.

Lad gerne salaten trække minimum 2 timer i køleskabet, inden den serveres. Den kan også sagtens trække natten over i køleskabet – det bliver den kun bedre af.

Find flere opskrifter i samme kategori

rødbedesalat

Verdens bedste vintersalat

Denne vintersalat er en klassiker i mit barndomshjem. “Verdens bedste vintersalat” kalder vi den, og den serveres ofte til en steg eller vinterens lidt tungere simreretter.

Min mor har altså lavet denne opskrift på vintersalat i årevis, og den hitter stadig. Den er fyldt med smag og har den smukkeste pink farve. Farver er der jo ikke mange af på spisebordet i vintermånederne, så der er denne råkostsalat et friskt pust.

Det er kan være svært at lave en spændende salat om vinteren, når alle grøntsagerne i supermarkederne er død-kedelige (undtagen dem, der kommer fra den anden side af kloden, og er overraskede friske på trods af flere ugers transporttid…ahem). Her der denne opskrift med rodfrugter en redning! Den smager frisk og lækkert men er stadig fyldig og mættende.

 

salat med revet rødbede

Råkost salat med rødbede og knoldselleri

Denne vintersalat er en råkostsalat lavet hovedsagligt af rødbede og knoldselleri. Lad dig endelig ikke afskrække af den friske rødbede og selleri. Begge dele kan sagtens spises “råt”, og det smager slet ikke så farligt og ‘sundt’, som nogle måske vil tænke.

Du kan både rive rodfrugterne helt fint på et rivejern. Det smager dog også dejligt som en grov råkostsalat, som du kan se på nedenstående billede. Her vil jeg dog anbefale, at du som minimum lader salaten trække i dressingen i 2 timer inden servering.

råkostsalat med rødbede og knoldselleri

Opskrifter på salat til vinter

Hvis du er på udkig efter flere skønne vintersalater, kan jeg varmt anbefale min græskarsalat med grøntkål. Kålsalater er også et sikkert (billigt!) hit, og her er særligt denne hvidkålssalat med æble en vinder. Hvis du mangler endnu en god opskrift med rødbede, kan jeg varmt anbefale denne boghvedesalat med bagte rødbeder.

I vintermånederne kigger jeg også ofte sydpå efter inspiration til mine opskrifter. Særligt mellemøstligt mad, der med de mange lunende krydderier kan give god smag til vinterens grove råvarer. Her kan jeg særligt anbefale mit hummusfad med bagte gulerødder og min salat med bagte gulerødder, salt mandler og feta.

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar