Græskarsalat med grønkål
Græskarsalat er et fast indslag på vores spisebordet i vinterhalvåret. Og denne variant med grønkål, feta og smukke granatælblekerner er en af mine absolutte favoritter!
Først ristes tern af græskar (lad bare skindet blive på), hvorefter det vendes sammen med grønkål, der er masseret i smagfuld dressing. Derudover tilføjer jeg feta for lidt fedme, syrligt-søde granatæblekerne og knasende sprøde mandler. En kombination, der bare altid spiller, og som passer til det meste.
Salaten kan serveres til alt fra kylling til vegetardeller, men den er også perfekt til julemaden som et moderne, friskt indslag.
TIP: Prøv også grøn salat med granatæblekerner og avocado eller efterårssalat med græskar eller grønkålssalat med granatæble
Salat med masseret grønkål
For at salaten bliver lækrest, er det vigtigt, at du masserer grønkålen. Det lyder måske lidt spøjst, men når du knuger den grove kål i dressigen, nedbrydes fibrene. Det gør kålen blød og så velsmagende, så man får lyst til at tømme hele skålen.
Jeg masserer her grønkålen i en dressing af olivenolie, æblecidereddike, honning og dijonsennep. En simpel og klassisk vinaigrette, der passer fantastisk til salatens andre komponenter.
Flere opskrifter med græskar:
Jeg elsker at bruge græskar i alt fra salater til risotto og æggekage. Prøv eksempelvis disse opskrifter:
- Shepherd’s pie med græskarmos
- Bygkernesalat med hasselback-butternut
- Græskarrisotto med pancetta og salvie
- Æggekage med chorizo og græskar
- Kebab-spyd med græskar og auberginer
- Græskarfritter