Æblecrumble med nedfaldsæbler
Denne æblecrumble har vi allerede lavet flere gange dette efterår. Og ja, vi skriver kun d. 9. september 😉 Men vi har intet mindre end 10 forskellige æblesorter i vores have, fordelt på 6 store træer, og det giver flere nedfaldsæbler, end vi nogensinde kunne spise os igennem. Og så må man jo bage.
Jeg elsker at bruge æblerne i en klassisk æbletærte. Men når det skal gå stærkt, er en æblecrumble altså et hit! Det er så utrolig nemt at lave, og så smager det bare vidunderligt. Der går ikke mere end 45 minutter, fra jeg går i køkkenet, til kagen kan sættes på bordet.
PRØV OGSÅ: Pizza med æble eller salat med æble eller æblemazarin.
Nem æble crumble
Opskriften på æble crumble er så nem, at du snildt kan lave den med børn i køkkenet. Min dreng på snart 2, synes i hvert fald det er sjovt at smuldre mel og smør sammen. En crumble er ikke en kage, der rigtig kan gå galt. Den skal være rustik, og det sker ikke noget ved, hvis du ikke får afmålt alt helt præcist. Så drop perfektionismen og lad børnene lege med.
TIP: Prøv også min opskrift på raw æble rose tærter
Æblecrumle med marcipan og hvid chokolade
Min æblecrumble er helt klassisk. Lige bortset fra, at jeg tilsætter hakket hvid chokolade og små tern af marcipan. Begge dele kan sagtens undlades, men jeg kan varmt anbefale dig at prøve det. Marcipanen giver en skøn smag og gør crumblen mere saftig. Og den hvide chokolade karamelliserer let, hvilket giver en fantastisk smag til kagen.
Da både marcipan og hvid chokolade er søde sager, så jeg vil anbefale dig at bruge syrlige æbler til opskriften. Du kan snildt bruge madæbler – jeg synes i hvert fald kun det er lækkert med det syrligt/søde modspil.