Raw æbletærte
Æbletærte er en klassiker til eftermiddagskaffen og denne opskrift på raw æbletærte er ingen undtagelse. De små tærter er de lækreste og pæneste raw tærter, der altid imponerer på både udseende og smag. Tærtebunden består kun af 3 ingredienser, du sikkert allerede har liggende derhjemme. Den er både vegansk og glutenfri – husk dog at bruge glutenfrie havregryn hvis den serveres for en allergiker. Fyldet i tærten består af en lækker vegansk cashew-creme, der får smag fra vaniljepulver og æblemos. De små kager toppes til sidst med tynde skiver af æble, der vendes i citronsaft og kanel og formes som smukke roser. Tærterne er oplagte at servere i efteråret, når vejret er koldt og gråt og man bare har lyst til at blive hjemme. Så har man også et hyggeligt projekt at give sig i kast med! Det kan dog også anbefales at lave tærterne i vintermånederne, hvor de egner sig som en herlig decemberdessert. Tærterne bliver nemlig ekstra smagfulde, hvis de bages med sprøde vinteræbler. De giver nemlig en god balance mellem syrligheden og det vidunderligt cremede vaniljefyld. En herlig kombination!
Veganske æbletærter
Tærterne er både veganske og glutenfrie, så de kan serveres for de fleste gæster uden problemer. Og så er de meget nemmere at lave, end man skulle tro. Det er faktisk et hyggeligt lille projekt, særligt når man skal samle roserne på toppen. Så hvis du får en veninde på besøg er det oplagt som en hyggelig date, hvor man får lavet lidt lækkert til eftermiddagskaffen.
TIP: Prøv også min opskrift på klassisk æbletærte eller æblecrumble
Som nævnt laver jeg oftest disse tærter i juletiden på grund af den fantastiske smag fra vinteræblerne. Nedenunder finder du mere inspiration til sundere søde sager til juletiden.
Flere opskrifter på juleguf:
- Havregrynskugler
- Honningristede mandler
- Pekan-skildpadder med karamel
- Julekager med frugt og nødder
- Ischokolader