Raw æblerose tærter

Denne skønne opskrift er fra min kogebog Fabelagtige fristelser.

De smukkeste små æbletærter, der tilmed er temmelig sunde og helt veganske.

Mine raw æblerose-tærter består af en bund af havregryn, dadler og cashewnødder. Den toppes med en dejlig creme af cashewnødder, der har konsistens og smag af cheesecake. I fyldet kommer jeg tynde skiver af æble, vendt i citronsaft og kanel, der anrettes som dekorative roser. Virkelig velsmagende og super dekorativt.

raw æbletærte

Raw æblerose-tærter

 

Bedøm denne ret

Ingredienser til 6 tærter
forberedelse 30 min / i alt 30 min

Ingredienser

 • 1 dl finvalsede havregryn (35 g)
 • 5 saftige dadler, udstenede
 • 50 g cashewnødder
 • 1 spsk. kokosolie
 • salt

Fyld

 • 100 g cashewnødder, udblødte
 • 1 dl æblemos
 • 1 dl kokosolie
 • 1 spsk. ahornsirup
 • 1 tsk. vaniljepulver

Endvidere

 • 2 æbler
 • saft af 1 citron
 • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

Udblød cashewnødderne til fyldet i en skål koldt vand i 6-12 timer. Du kan også hælde kogende vand over dem og lade dem stå i 2 timer.

Cashewnødderne til bunden skal ikke udblødes.

 

Lav nu tærte bunden. Kom havregryn, dadler, cashewnødder, kokosolie og salt i en foodprocessor. Kør, indtil massen kan trykkes sammen og samles til en tærtedej. Den må gerne være en smule grov. Beklæd en muffinplade med 6 papirforme eller brug muffinforme af silikone. Tryk dejen ud i bunden af formene, og stil formene i køleskabet, imens du tilbereder fyldet.

 

Blend udblødte cashewnødder, æblemos, kokosolie, ahornsirup og vaniljepulver sammen i en blender eller foodprocessor, indtil du har en fuldstændig glat creme. Fordel cremen over tærtebunden i muffinformene.

 

Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem ud i papirtynde skiver. Kom skiverne i en skål. Drys kanel og pres citronsaft over, og vend rundt. Form nu små roser med æbleskiverne i hver muffin. Start med at rulle en skive sammen, og brug det som midten af rosen. Placér rosenblade rundt om et efter et, indtil du når kanten af muffinformen, og du har formet en rose.

 

Stil dine raw æblerose-tærter i køleskabet i mindst 4 timer, så de kan sætte sig inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Raw æbletærte

Æbletærte er en klassiker til eftermiddagskaffen og denne opskrift på raw æbletærte er ingen undtagelse. De små tærter er de lækreste og pæneste raw tærter, der altid imponerer på både udseende og smag.

Selvom jeg godt ved, at disse smukke tærter ikke ligefrem er klassisk juleguf, synes jeg alligevel, at de vil gøre sig fremragende som en dekorativ decemberdessert. Tærterne er tilmed ekstra smagfulde, hvis de bages med sprøde vinteræbler. De giver nemlig en god balance mellem syrligheden og det vidunderligt cremede vaniljefyld. En herlig kombination! Men opskriften lægger selvfølgelig også op til at være den perfekte efterårs-treat, når vejret er gråt, og man lige så godt kan blive hjemme. Så står den ofte på ekstra hygge – måske i form af en lækker kage som denne?

 

Veganske æbletærter

Tærterne er veganske, og meget nemmere at lave, end man skulle tro. Og så er det tilmed et hyggeligt projekt, særligt når man skal samle roserne på toppen. Så hvis du får en veninde på besøg er det en hyggelig date at lave lidt lækkert til eftermiddagskaffen. Hvis I forsøger jer med opskriften, må I meget gerne poste et billede på Instagram med #fabelagtigefristelser og tagge mig @emmamartiny. Det ville gøre mig så glad!

 

TIP: Prøv også min opskrift på klassisk æbletærte eller æblecrumble

 

Flere opskrifter på juleguf:

Shop the post

- reklamelinks

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. De lyder simpelthen så lækre Emma! Forstår godt du er stolt og det er helt velfortjent ved jeg helt uden at ha nogle af dine kogebøger. Måske det skulle laves om.. du er hvert fald rigtig dygtig og jeg har lavet en del af dine opskrifter efterhånden og skal ha gemt dem på print så jeg har dem til evig tid. Tak for at dele med alle os andre! Du er super dygtig!

 2. min mund løber i vand… og så er de simpelthen så smukke
  oven i det er det en vegansk ret jeg kan tåle +++ for min allergi gør jeg aldrig kan blive vegetar eller veganer.
  tillykke med bogen, det altid skønt at få sit hjerteblod udgivet

   1. i dine bøger er der så meget fokus på brug af bælgfrugter og æg? sidst jeg ønskede mig en bog viste det sig at jeg ikke kunne tåle 50% af opskrifterne, og det var svært at erstatte i mange af retterne, så derfor forespørgelsen.

 3. Jeg synes du har den fineste sans for kreativitet i et køkken, som ingen andre har. Jeg bliver altid positivt overrasket over dine opskrifter, men det er SÅ lækkert hver gang. Jeg har lånt herlig og ærlig mad på biblioteket af mange omgange, og håber på at jeg kan få min egen version på hylden til jul. Den er i hvert fald uundværlig, og jeg glæder mig sådan til din nye kogebog udkommer. Du er så dygtig 🙂

  1. Mange, mange tak, Maria 🙂 Sikke en fantastisk kompliment. Håber, du finder mine kogebøger under træet 🙂

Skriv en kommentar