Mazarin med æble
Denne opskrift på æblemazarin er muligvis min nye yndlingskage. I hvert fald når vi snakker kager til efterår og vinter – så indtager den en sikker førsteplads – mens sommerens jordbærtærte er nærmest umulig at slå.
Om efteråret bugner den danske natur med sprøde æbler, og det kalder på dejlige krydrede kager. Du overvejer sikkert at bage en sprød æblecrumble eller måske en klassisk æbletærte. Men jeg kan på det varmeste anbefale dig at prøve denne opskrift på æblemazarin, som er simpel og ganske særlig på samme tid.
Hvad er mazarin?
Mazarin kan både referere til en saftig kage med mandler/marcipan eller en mazarinmasse, som typisk fyldes i en mørdej.
I denne opskrift på æblemazarin laves en kagedej af marcipan, smør, sukker, æg og mel. Det giver en ufattelig svampet og velsmagende kage, der på ingen måde er tør og kedelig.
TIP: Prøv også min opskrift på raw æble rose tærter
Æblemazarin med kanel
I opskriften tilsættes kanel ikke til selve kagedejen men drysses over kagens overflade sammen med rørsukker. Det giver en krydret, karamelliseret og virkelig uimodståelig overflade til kagen.
Du kan også sagtens tilsætte flere krydderier til enten kagedejen eller som drys over overfladen. Prøv eksempelvis kardemomme, muskatnød, ingefær og/eller allehånde for en mere krydret smag.
PRØV OGSÅ: Pizza med æble eller salat med æble