Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Bagt gulerodskagegrød

Det ligner kage – det smager af kage. Men denne opskrift på bagt gulerodskagegrød er faktisk en ganske sund og helt lovlig morgenmad, der tilmed indeholder grøntsager.

Opskriften består af en grød på havregryn, der tilsættes revet gulerod og lunende krydderier, inden den bages i ovnen. Det giver en smag af gulerodskage, selvom grøden kun sødes med en smule sirup.

Bagt gulerodskagegrød

Morgenmad til 2 personer
Forberedelse 5 min /I alt 25 min
INGREDIENSER

  • 2 gulerødder (2 dl revet)
  • 2 dl havregryn (fin- eller grovvalsede
  • 1,5 dl mælk (ko- eller plantemælk)
  • 2 æg
  • 2 tsk. ahornsirup eller honning
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. stødt allehånde (kan undlade)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • Smør eller kokosolie til formen
  • TIL SERVERING

  • Græsk yoghurt eller skyr
  • Frugt eller bær

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Riv gulerødder fint på et rivejern. Du skal bruge ca. 2 dl.

Bland de revne gulerødder med alle de resterende ingredienser i en skål. Rør det godt sammen til en grød med en gaffel.

Smør to ovnfaste forme med kokosolie eller smør. Fordel nu grøden i formene, og sæt dem i ovnen i 20 minutter, indtil overfladen er gylden og sprød.

Servér den bagte grød med en skefuld yoghurt og lidt frisk frugt på toppen.

 

Opskrift på bagt gulerodskagegrød

Denne opskrift på bagt gulerodskagegrød er utrolig nem at lave. Og som I kan regne ud fra navnet, minder den om en krydret og sød gulerodskage krydset med en klassisk havregrød. Og tænk engang: grøden indeholder grøntsager! Grøntsager i kageforklædning til morgenmad, det er noget, vi ka’ li’! Ingredienserne røres let sammen i en skål. Og så skal de blot i ovnen og hygge sig, inden retten er klar til servering. Resultatet er sprødt på ydersiden og saftig i midten. Med en skøn smag a la gulerodskage med lunende, lækre krydderier som kanel og kardemomme.  

TIP: Prøv også min opskrift på havregrød med æg eller chiagrød

   

Bagt havregrød med gulerod

Denne opskrift på bagt gulerodskagegrød stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Det er en rigtig klassiker i mit køkken. Jeg har lavet det cirka en halv million gange, og Simon elsker det også, så det er et fast indslag på vores fælles favorit-weekendmorgenmads-liste. Ikke at vi har en decideret liste hængende på køleskabet. Men der er en håndfuld opskrifter, der kører på repeat på de dage hvor vi ikke skal skynde os ud af døren. Surdejsbrød, surdejsboller, nutella, bananpandekager, granola. Ene lækkerier, der kan nydes hver for sig eller i mindre portioner sammen som en skøn brunch. Selvom opskriften på bagt gulerodskagegrød oftest er på menuen i weekenden, kan den dog også sagtens bikses sammen på en hverdag. Grøden tager blot fem minutter at bikse sammen, men skal derefter hygge sig en halv time i ovnen, inden der er serveret.   bagt havregrød med yoghurt og figner Er du ligesom jeg helt vild med gulerodskage? Så prøv min opskrift på sund gulerodskage med bønner eller gulerodsmuffins med ostecreme.