Opskrift på bagt gulerodskagegrød
Denne opskrift på bagt gulerodskagegrød er utrolig nem at lave. Og som I kan regne ud fra navnet, minder den om en krydret og sød gulerodskage krydset med en klassisk havregrød. Og tænk engang: grøden indeholder grøntsager! Grøntsager i kageforklædning til morgenmad, det er noget, vi ka’ li’!
Ingredienserne røres let sammen i en skål. Og så skal de blot i ovnen og hygge sig, inden retten er klar til servering. Resultatet er sprødt på ydersiden og saftig i midten. Med en skøn smag a la gulerodskage med lunende, lækre krydderier som kanel og kardemomme.
TIP: Prøv også min opskrift på havregrød med æg eller chiagrød
Bagt havregrød med gulerod
Denne opskrift på bagt gulerodskagegrød stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Det er en rigtig klassiker i mit køkken. Jeg har lavet det cirka en halv million gange, og Simon elsker det også, så det er et fast indslag på vores fælles favorit-weekendmorgenmads-liste. Ikke at vi har en decideret liste hængende på køleskabet. Men der er en håndfuld opskrifter, der kører på repeat på de dage hvor vi ikke skal skynde os ud af døren. Surdejsbrød, surdejsboller, nutella, bananpandekager, granola. Ene lækkerier, der kan nydes hver for sig eller i mindre portioner sammen som en skøn brunch.
Selvom opskriften på bagt gulerodskagegrød oftest er på menuen i weekenden, kan den dog også sagtens bikses sammen på en hverdag. Grøden tager blot fem minutter at bikse sammen, men skal derefter hygge sig en halv time i ovnen, inden der er serveret.
Er du ligesom jeg helt vild med gulerodskage? Så prøv min opskrift på sund gulerodskage med bønner eller gulerodsmuffins med ostecreme.