Mellemøstlige bagte auberginer
Bagte auberginer kan laves med alverdens krydderier og toppings. Jeg foretrækker dog denne mellemøstlig inspirerede kombination. Her krydres de let med spidskommen, inden de bages og toppes med tahindressing, granatæblerkerner og persille. Det giver en skøn smag med både sødme, syrlighed og fedme. Den perfekte kombination hvis du spørger mig!
De mellemøstlige bagte auberginer serverer jeg ofte til kebabspyd. Eksempelvis denne favoritopskrift med kebab-spyd med græskar. De er dog også helt vidunderlige til hjemmelavede fafafler, måske som en del af en større mellemøstlig buffet med en mellemøstlig inspireret salat. Mulighederne er mange, når de bagte aubergine passer til det meste – heldigvis!
Auberginer med tahindressing
Dressingen er min absolutte favorit: tahindressing! En vidunderlig, cremet og mild dressing, der bare passer perfekt til de fleste grøntsager.
Det er vigtigt, at du bruger en lys tahin til at lave dressingen. Altså ikke en mørk og ristet tahin, som man eksempelvis kan få fra Urtekram. I stedet skal din tahin være helt lys og flydende, så den har en mild og ikke bitter smag.
Lys tahin kan fåes hos mellemøstlige købmænd, og så har de også en god variant i Rema1000.
TIP: Prøv også min opskrift på en lækker auberginesalat med gedeost