-
Link kopieret
Bircher müsli med æble
Bircher müsli er den lækreste morgenmad. Perfekt som et mættende og nærende måltid – selv til travle dage. Det smarte ved opskriften er, at det hele nemt kan røres sammen og klargøres dagen forinden. Så er der morgenmad klar i et snuptag næste morgen.
Opskriften på bircher müsli er et skønt alternativ til en varm grød. Den kolde grød er mere let og forfriskende med skøn smag fra både revet æble og kardemomme.

Morgenmad til 1 personer
Forberedelse 10 min /I alt 10 min
INGREDIENSER
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl kokosdrik fra Alpro
1 dl plantgurt fra Alpro
1 nip kardemomme
Evt. 1 tsk. ahornsirup
Endvidere
1 æble
1 lille håndfuld mandler
Bland havregryn, kokosdrik, plantgurt og kardemomme i en skål eller et syltetøjsglas, og rør det godt sammen. Tildæk skålen, og sæt den i køleskabet natten over.
Næste morgen rives 1⁄2 æble og røres i grøden. Skær den anden halvdel af æblet i skiver eller tern, og anret det på grøden sammen med grofthakkede mandler.
Nem opskrift på bircher müsli
Bircher müsli er en smart opskrift til dage, hvor morgenmaden gerne skal på bordet uden de store armbevægelser. Og derfor er den et stort hit herhjemme i øjeblikket, hvor jeg sommetider indtager maden med en baby på hoften. Jeg kan nemt røre grøden sammen om aftenen, og så er den klar til servering på ingen tid dagen efter.
TIP: Prøv også min opskrift på matcha overnight oats, en grøn smoothie eller smoothie med rødbede
Nem opskrift på bircher müsli
Bircher müsli er en smart opskrift til dage, hvor morgenmaden gerne skal på bordet uden de store armbevægelser. Grøden kan nemt røressammen om aftenen, og så er den klar til servering på ingen tid dagen efter.
TIP: Prøv også denne opskrift på matcha overnight oats, en grøn smoothie eller smoothie med rødbede
Vegansk bircher müsli med plantgurt
Bircher müsli er en gammel opskrift på “overnight oats”. Oprindeligt blev den kolde køleskabsgrød udviklet af en schweizisk læge, der serverede morgenmaden for sine patienter omkring år 1900. Han opblødte frisk frugt og hele hvedekerner natten over, så de hårde kerner blev nemmere at tygge. Denne opskrift kan kaldes en moderne udgave af den klassiske bircher-grød. De hele hvedekerner er skiftet ud med grovvalsede havregryn og der skruet lidt ned for mængden af frugt. Og så bruges der plantebaserede alternativer som kokosdrik og “plantgurt”, der gør opskriften helt vegansk.
TIP: Prøv også disse pandekager med havregryn eller granolatærte
