Pandekager med havregryn

Disse pandekager med havregryn er mine yndlingspandekager! De er nemme og sunde -perfekte til at forsøde hverdagen eller til weekendens morgenbord.

Pandekagerne er glutenfrie og laves af havregryn, der blendes sammen med de resterende ingredienser. Dejen kan let steges til lækre, luftige og saftige pandekager, uden at de går i stykker.

 

pandekager med havregryn

Pandekager med havregryn

 

Bedøm denne ret

Morgenmad til 2 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

 • 3 dl finvalsede havregryn
 • 1,5 dl mælk (almindelig mælk eller plantemælk)
 • 1,5 dl yoghurt (almindelig mælk eller planteyoghurt)
 • 2 æg, str. M/L
 • 1 spsk. kokos- eller rørsukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
 • 1 nip salt
 • kokosolie eller smør til stegning

Fremgangsmåde

Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt alle de resterende ingredienser til maskinen, og kør, til dejen er helt glat. Opvarm en pande med en smule kokosolie og steg små pandekager af et par spsk. dej. Flip dem rundt, når overfladen netop er fast. Servér havrepandekagerne straks, gerne med frisk frugt eller bær og andre toppings.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde pandekager med havregryn

Min opskrift på pandekager med havregryn er ganske enkelt de bedste sundere pandekager, jeg kender til. De er luftige, men samtidig faste, ligesom klassiske amerikanske pandekager, og så mætter de dejligt og ligger skønt i maven.

Pandekagerne består af havregryn, der blendes sammen med æg, yoghurt, mælk, bagepulver, vanilje og salt. Drøn nemt. Hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter, kan du snildt bruge plantebaseret mælk og yoghurt. Det gør nærmest ingen forskel i smag og konsistens.

 

TIP: Prøv også min gode opskrift på sunde bananpandekager eller lækre klatkager af havregrød

 

Nemme og sunde pandekager

Pandekager med havregryn er et rigtigt morgenmadshit, både til hverdag og weekender. De er nemlig drøn nemme og hurtige at lave, men det tager naturligvis lidt tid i køkkenet at stege pandekagerne. Hvis du gerne vil spise pandekager på travle morgener, vil jeg derfor anbefale dig at lave en stor portion i weekenden. Pandekagerne kan nemlig opbevares på køl, enten i køleskab eller fryser, og så kan de nemt lunes igen i ovnen eller på en brødrister.

Idéer til topping til pandekager

Jeg elsker at servere pandekagerne med bær eller frugt, nøddesmør og græsk yoghurt. Spørger du min kæreste, er ahornsirup et must over pandekager, men lidt honning er også lækkert. Hvis du vil give pandekagerne et ekstra skud luksus er det også så skønt at drysse lidt hakket mørk chokolade over, som smelter på de lune pandekager.

pandekager af havregryn

Havrepandekager fra Herlig & ærlig mad

Opskriften stammer fra min kogebog Herlig & ærlig mad, hvor jeg kalder dem “mirakuløse havrepandekager”. Jeg ved, at mange af jer, der har bogen stående i jeres køkken, er lige så begejstrede for pandekagerne som jeg.

 

TIP: Prøv også min opskrift på brunchæg med tomater, bønner og feta

 

 

mirakuløse havrepandekager

Inspiration til nem og lækker morgenmad

Jeg har mange opskrifter på nem, lækker og sund morgenmad på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Har du egentlig annonceret vinderen af OTa Solgryn konkurrencen? Synes ikke jeg kan finde det i et indlæg 🙂
  God dag!

 2. Jeg har sagt den tusinde gange før, men nu siger jeg det igen: Det er verdens bedste pandekager! Jeg vil langt hellere spise disse, end de sædvanlige amerikanske pandekager, da de her ligger dejligt i maven og mætter skønt! Det er ved at være alt for længe siden, jeg sidst har lavet dem – Det må blive i weekenden! Dine boghvedepandekager er BTW geniale til fyldte pandekager – Jeg har aldrig fået så gode fyldte pandekager før 🙂

  1. Hurra hvor er det bare dejligt at høre – også selvom jeg har hørt det før 😉 Kæmpe krammer til dig søde S 🙂

 3. Hej Emma
  Nu spørger jeg nok lidt dumt, men anyway… skal det være en foodprocessor, der blender havregrynene eller kan en blender også klare jobbet?
  Og kan du anbefale en blender/foodprocessor? Gerne til under 1000 kr. så studieøkonomien ikke vælter 🙂
  Ønsker mig din kogebog her til jul, så krydser fingre! Tak for opskriften!
  Håber du kan hjælpe
  Kerstin

  1. Hej Kerstin 🙂 Jeg har faktisk aldrig prøvet med en blender, men giv da et skud, og vend gerne tilbage til mig med resultatet 🙂
   Min foodprocessor er fra Braun, og den kostede vist cirka 1500 kr, men jeg bruger den nærmest hver dag og ELSKER den 😛

  2. Jeg tillader mig lige at byde ind… En almindelig blender kan sagtens benyttes – Det er i hvert fald det jeg bruger 🙂 Faktisk er det bare sådan en lille blender, tror det hedder en Smoothie twister, og det fungerer ganske udemærket!

 4. Har du prøvet at dele æggehviderne og så vende dem piskende i til sidst… Det giver en super fin fluffy højde osv..

Skriv en kommentar