-
Link kopieret
Æblecrumble
Æblecrumble er en af de nemmeste kager - og uden tvivl også en af de lækreste!
Kombinationen af syrligt-søde æbler, kanel og en sprød crumbletopping er bare magisk.
I denne opskrift på æblecrumble tilsættes marcipan og hvid chokolade. Det giver et fantastisk luksus-twist til crumblen. Du kan dog sagtens undlade det, hvis du ikke har det på lager eller blot foretrækker en helt klassisk crumble – det smager dejligt uanset.

Kage til 8 personer
Forberedelse 10 min/I alt 40 min
INGREDIENSER
500 g æbler, skrællet vægt
korn af 0,5 vaniljestang
3 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
Crumble
150 g grovvalsede havregryn
50 g mel
75 g rørsukker
150 g smør
100 g marcipan
100 g hvid chokolade
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i tynde både. Afvej 500 gram, og kom æblebådene i en skål.
Frigør vaniljekornene fra stangen, og bland dem med lidt sukker på et skærebræt, så kornene skilles fra hinanden. Drys kanel, vanilje og sukker over æblerne i skålen, og vend rundt.
Fordel æblebådene i et ovnfast fad med en diameter på ca 25 cm.
Crumble
Kom havregryn, mel og rørsukker i en skål. Tilsæt små i tern, og smuldr smørret ud i skålen, så du får en grynet masse.
Skær marcipan og hvid chokolade i små tern, og bland det i din crumble, inden den fordeles over æblerne i fadet.
Bag æblecrumblen i ovnen i cirka 30 minutter, til den er flot gylden og sprød. Servér med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Æblecrumble med nedfaldsæbler
Det er altid lækkert at kunne bruge æblerne fra æbletræet til en dessert. For mange bliver det sikkert ofte en æblekage eller en klassisk æbletærte. Men når det skal gå stærkt, er en æblecrumble altså et hit! Det er så utrolig nemt at lave, og så smager det bare vidunderligt. Der går ikke mere end 45 minutter, fra jeg går i køkkenet, til kagen kan sættes på bordet.
PRØV OGSÅ: Pizza med æble eller salat med æble eller æblemazarin.

Nem æble crumble
Opskriften på æble crumble er så nem, at du snildt kan lave den med børn i køkkenet. En crumble er ikke en kage, der rigtig kan gå galt. Den skal være rustik, og det sker ikke noget ved, hvis du ikke får afmålt alt helt præcist. Så drop perfektionismen og lad børnene lege med.
TIP: Prøv også denne opskrift på raw æble rose tærter
Æblecrumle med marcipan og hvid chokolade
Denne æblecrumble er helt klassisk. Lige bortset fra, at der tilsættes hakket hvid chokolade og små tern af marcipan. Begge dele kan sagtens undlades, men det kan varmt anbefale dig at prøve det. Marcipanen giver en skøn smag og gør crumblen mere saftig. Og den hvide chokolade karamelliserer let, hvilket giver en fantastisk smag til kagen. Da både marcipan og hvid chokolade er søde sager, så kan det anbefales dig at bruge syrlige æbler til opskriften. Du kan snildt bruge madæbler - det er kun lækkert med det syrligt/søde modspil.