Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Chia alamande med friske kirsebær

Med denne opskrift får du et sundere alternativ til den klassiske juledessert

Chia alamande med friske kirsebær

Dessert til 4-6 personer

Forberedelse 10 min /I alt 10 min

INGREDIENSER
  • 6 dl mandelmælk
  • evt. et par dråber stevia, 1 spsk. ahornsirup eller 1 spsk. sukker
  • 1 dl chiafrø
  • 1,5 dl fløde
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g mandler
  • 300 g kirsebær eller kirsebærsovs

Rør chiafrøene ud i mandelmælken i en skål, og stil den i køleskabet i minimum 3 timer. Rør gerne rundt i skålen et par gange undervejs. Hvis din mandelmælk ikke er sødet i forvejen, kan du tilsætte lidt stevia, ahornsirup eller sukker.

 

Pisk fløden til flødeskum, og vend den i chiagrøden. Du kan nu vælge at smutte mandlerne, inden de hakkes. Jeg synes bedst om at riste dem en smule for at fremhæve deres smag og lader bare skallen blive på. Hak mandlerne groft, og rør dem i grøden sammen med vaniljekornene.
Stil chiagrøden i køleskabet indtil servering, eller spis den med det samme. Udsten kirsebær eller lun kirsebærsovsen, og kom dem over din chia alamande inden servering.


 

Chia alamande som alternativ til risalamande

Den klassiske risalamande laves med risengrød som ‘base’. Det kan ofte gøre det til et stort projekt at skulle lave den lækre dessert. Men med denne opsktidt får du et alternativ, der både er sundere, nemmere og hurtigere end klassikeren!

Det er et sjovt alternativ til den klassiske risalamande med lun kirsebærsauce. Så selvom man måske ikke vil servere den juleaften - er den perfekt som en julet december-dessert.

TIP: Prøv også en af vores andre sundere opskrifter på julens søde sager. Der både opskrifter på sundere pebernødder, sundere brunkager og sundere havregrynskugler!

 

Grød med chia, mandelmælk og kirsebærsovs

Chiafrø binder deres egen vægt mere end 10 gange i væske, hvilket gør, at de kan bruges til at fremtrylle en cremet og let knasende grød. Det gøres med smag af den væske, som de små superfrø udblødes i. I denne opskrift er chiagrøden lavet på mandelmælk. Herefter er grøden vendt i flødeskum, forkælet med masser af mandler og vanilje og toppet med friske kirsebær. Resultatet er fantastisk lækkert og minder utrolig meget om julens risal­amande. Dog i en mere frisk og næringspakket udgave. Om sommeren kan man toppe chia alamande med friske kirsebær, men på denne årstid passer den klassiske kirsebærsovs perfekt

TIP: Prøv også denne opskrift på clafoutis med kirsebær