-
Link kopieret
Dadelkonfekt
Dadelkonfekt er et fast indslag hjemme hos os i juletiden. Den herlige konfekt af saftige, søde dadler er utrolig nem at lave, men hapserne forsvinder altid som noget af det første i slikskålen.
Opskriften er simpel: Dadler fyldt med marcipan, beklædt med mørk chokolade. Det indbyder til, at du kan være kreativ og lave dine egne smagsvariationer. Find tips og idéer hertil under opskriften

Konfekt til 15-30 personer
Forberedelse 5 min /I alt 15 min
INGREDIENSER
15 medjool dadler eller 30 "juicy dates"
50 g marcipan
150 g mørk chokolade
Gulvglitter til pynt
Skær et snit i dadlerne, og fjern stenene.
Skær marcipan i små aflange tern. Placér dem i dadlerne i stedet for stenen, og luk dadlen omkring marcipanen med et let tryk.
Hak chokoladen meget fint. Kom den ene halvdel af chokoladen i en skål. Smelt forsigtigt og langsomt den anden halvdel af chokoladen over et vandbad. Kom den smeltede chokolade over den hakkede chokolade, og rør rundt, så al chokoladen smelter.
Dyp de fyldte dadler i chokolade. Placér dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne, inden servering.
Opskrift på nem dadelkonfekt med marcipan
Dadelkonfekt er en klassisk juleopskrift og en af de lækkerier, som er at finde i mange konfektskåle i decembermåned. Og det er forståeligt hvorfor! De uimodståelige dadler med fyld smager sødt og karamelagtigt - og så kan de varieres i det uendelige med præcis det fyld, man er i humør til. Dadler er en delikatesse, som særligt nydes i december måned. Her kan vi ikke spise mange friske frugter, og derfor er tørrede frugter som dadler en favorit. Dadler smager sødt og nærmest helt karamelagtigt, og derfor er de vidunderlige at bruge til at lave konfekt. Fyldt med marcipan eller andre lækkerier og dyppet i smeltet chokolade. Vælg gerne en ekstra mørk chokolade, da det giver et skønt modspil til sødmen fra både dadler og marcipan.TIP: Prøv også at bruge dadler til at lave sunde romkugler eller øllebrødstrøfler.
Fyldte dadler
Fyldte dadler kan laves på mange forskellige måder. Min favorit af dadelkonfekt er den helt klassiske variant med marcipan og mørk chokolade, men her får du en række andre gode idéer:- Fyld med peanutbutter og en peanuts og dyp med mørk chokolade. Det smager som snickers!
- Ælt likør, rom eller whiskey ind i marcipanen, inden den fyldes i dadlerne.
- Tilsæt revet appelsinskal til marcipanen og pynt hver dadel med lidt appelsinskal eller et stykke kandiseret appelsin.
- Tilsæt hakkede pistacienødder til marcipanmassen og pynt med en pistacienød på toppen.
TIP: Prøv også min opskrift på havregrynskugler med dadler eller dadelkaramel

