-
Link kopieret
Edamame falafler med haydari
Til disse edamame falafler udskifter jeg kikærter med edamamebønner. Det giver en lidt anderledes men utrolig lækker falafel, der er sprød uden på og flot grøn og saftig indeni.
Mine edamame falafler ruller jeg i sesamfrø, så de bliver endnu mere sprøde og lækre. Servér dem med fladbrød og den gode haydari-dip, der består af bagte peberfrugter og feta.

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 20 min /I alt 40 min
INGREDIENSER
- 500 g pillede edamamebønner fra frost
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 2 spsk. tahin
- 1 dl sesamfrø
- 2 røde peberfrugter
- 200 g blød feta, fx Puck
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk. sambal oelek
- 2 fed hvidløg
- friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 8 pitabrød
- ¼ frisk rødkål
- 1 rødløg
HAYDARI
Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern lameller og frø. Bag peberfrugterne i ovnen i 20-30 minutter, indtil skindet bliver sort. Afkøl, og fjern skindet. Blend peberfrugterne sammen med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, æg og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.
SERVERING
Lun pitabrødene. Snit rødkål fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Servér med haydari og edamame-falafler.
Opskrift på grønne edamame falafler
De grønne edamame falafler er både en fryd for både øjne og smagsløg! Farven skyldes edamamebønner, der også sikrer en herlig konsistens og god mæthed på grund af det høje proteinindhold. Falafler af edamamebønner er nemme at lave - især hvis du har en foodprocessor, der samler 'farsen' på ingen tid. Du kan dog også sagtens lave den i en minihakker eller med en stavblender, hvis blot du har lidt mere tålmodighed.TIP: Prøv også mine gulerodsfalafler
Sprøde falafler rullet i sesamfrø
Jeg ruller mine falafler i sesamfrø, inden de bages i ovnen, hvilket giver en ekstra sprød konsistens og en skøn smag. Du kan også vælge at stege falaflerne på en pande eller at dybstege dem, hvis du vil have den helt autentiske falafelsmag. Det behøves dog slet ikke, så jeg synes lige så godt, man kan spare på frituren.TIP: Prøv også min populære opskrift på kikærtepizza
