Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Edamame falafler med haydari

Til disse edamame falafler udskifter jeg kikærter med edamamebønner. Det giver en lidt anderledes men utrolig lækker falafel, der er sprød uden på og flot grøn og saftig indeni.

Mine edamame falafler ruller jeg i sesamfrø, så de bliver endnu mere sprøde og lækre. Servér dem med fladbrød og den gode haydari-dip, der består af bagte peberfrugter og feta.

Edamame falafler med haydari

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 20 min /I alt 40 min
INGREDIENSER

  • 500 g pillede edamamebønner fra frost
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. tahin
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g blød feta, fx Puck
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 2 fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • TIL SERVERING

  • 8 pitabrød
  • ¼ frisk rødkål
  • 1 rødløg
HAYDARI

Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern lameller og frø. Bag peberfrugterne i ovnen i 20-30 minutter, indtil skindet bliver sort. Afkøl, og fjern skindet. Blend peberfrugterne sammen med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, æg og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.

SERVERING

Lun pitabrødene. Snit rødkål fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Servér med haydari og edamame-falafler.

Opskrift på grønne edamame falafler

De grønne edamame falafler er både en fryd for både øjne og smagsløg! Farven skyldes edamamebønner, der også sikrer en herlig konsistens og god mæthed på grund af det høje proteinindhold. Falafler af edamamebønner er nemme at lave - især hvis du har en foodprocessor, der samler 'farsen' på ingen tid. Du kan dog også sagtens lave den i en minihakker eller med en stavblender, hvis blot du har lidt mere tålmodighed.  

TIP: Prøv også mine gulerodsfalafler

 
Da edamame falafler tilberedes i ovnen, er det oplagt at tilberede til mange mennesker, eksempelvis som en del af en mellemøstlig buffet med hjemmebagte pitabrød. Suppler haydari med cremet hummus eller baba ganoush dip, skønne salater såsom min couscoussalat med abrikoser eller min salat med kikærter, gulerødder og feta.

Sprøde falafler rullet i sesamfrø

Jeg ruller mine falafler i sesamfrø, inden de bages i ovnen, hvilket giver en ekstra sprød konsistens og en skøn smag. Du kan også vælge at stege falaflerne på en pande eller at dybstege dem, hvis du vil have den helt autentiske falafelsmag. Det behøves dog slet ikke, så jeg synes lige så godt, man kan spare på frituren.
 

TIP: Prøv også min populære opskrift på kikærtepizza

 
 

Haydari dip med ristet peberfrugt

Haydari er en tyrkisk dip med ristede peberfrugter. Måske I kender den fra mellemøstlige butikker og kebab-shops, hvor man finder den ved siden af hummus, oliven og de andre delikatesser. Du kan finde min opskrift på den bedste haydari lige her og få mange flere tid til den lækreste dip.

Haydari med feta

Haydari kan både laves med yoghurt eller feta. Begge dele smager herligt, men skal jeg vælge, foretrækker jeg den mere cremede og fede variant med feta. Lav gerne en stor portion af dippen, for den smager herligt til alt fra grøntsagsstænger til sandwiches.