Kikærtepizza

Kikærtepizza består af knasende sprøde bunde lavet næsten udelukkende af kikærter. De er derfor fyldt med protein og fibre, der holder os mætte i timevis.

Det bedste af det hele? Så længe du har husket at sætte kikærter i blød aftenen for inden, kan pizzaerne laves på 30 minutter. Dét er da sund fastfood, man kan forholde sig til ?

Kikærtepizza

Falafelpizza - Pizza med kikærtebund

 

Bedøm denne ret

Hovedmåltid til 4 personer
forberedelse 24 t / tilberedning 30 min /

Ingredienser

PIZZABUNDE

 • 200 g kikærter, udblødte i 24 timer
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • valgfrie krydderier, fx oregano eller spidskommen

FORSLAG TIL TOPPINGS

 • Hummus, radisse, avocado, granatæblekerner
 • Pesto, feta, rucolasalat tomatsauce, mozzarella, serranoskinke
 • Squash, artiskokker, parmesan
 • Ricotta, kartoffelskiver, svampe

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå natten over.

Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Pil og pres hvidløg. Pil og hak løget. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, olivenolie, salt, bagepulver og valgfrie krydderier. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og form dine pizzaer. Dejen svarer cirka til 2 store pizzaer eller 10 små. Sæt bagepladen i ovnen, og bag pizzaerne i 20-30 minutter. Bag enten bundene neutrale og top dem efterfølgende, eller giv dem først 10 minutter, inden de pyntes med dine valgte toppings og kommes i ovnen igen, indtil kanterne er gyldne og sprøde. 

Find flere opskrifter i samme kategori

kikærtepizza med forskellig toppings

kikærtepizza med hummus

Opskrift på kikærtepizza med lækre toppings

Kikærtepizza lyder måske en smule spøjst. Men helt ærligt: Sé dem lige! En smukkere og mere appetitvækkende servering skal man da lede længe efter.

Og de lækre pizzaer med kikærtebund er altså ikke bare pæne men også enormt lækre. Da jeg udviklede opskriften og tog første bid, kunne jeg mildest talt ikke få armene ned. Jeg mener: De er SÅ gode! Og så er den skønne opskrift på kikærtepizza er utrolig nem at fremtrylle.

 

Forestil dig en…

… pizzabund, der næsten udelukkende består af kikærter
.. opskrift, der kun indeholder ingredienser, du sikker allerede har i skabet
… knasende sprød bund (der forbliver sådan, selv efter afkøling = hej madpakke!)
… hurtig, let og sund aftensmad, der stiller selv de værste pizzacravings

 

Sund pizza med sprød bund af kikærter

Hvad end du spiser vegansk, glutenfrit eller blot elsker at lege med sundere alternativer, er pizzabundene af kikærter en sand vinder!

De smager vidunderligt med diverse toppings og kan både laves med et mellemøstlig twist, som en italiensk pizza med tomat og mozzarella, eller lige præcis det, som du synes om.

 

TIP: Prøv også min opskrift på små grønne aubergine pizza eller nemme tortillapizzas eller pizza med græskarbund

 

toppings til kikærtepizza

 

Smagsvariationer af kikærtepizza

Bundene kan laves med mellemøstlige krydderier såsom spidskommen og persille, så de bliver som flade, sprøde falafelpizzaer, der kan pyntes med ting såsom hummus, bagte aubergine, tahindressing. Men man kan også lade bunden forblive helt naturel og toppe dem med ting som pesto eller tomatsauce, mozzarella, rucola og måske lidt serranoskinke.

Pizzaerne kan forresten også laves større, hvis det er hvad, man er i humør til. Everything goes, så brug opskriften som en basisopskrift, ligesom du ville en helt klassisk pizzabund.


Prøver du opskriften på kikærtepizza?

Husk endelig at dele et billede på instagram, hvis du prøver opskriften. Jeg bliver så glad, når I tagger mig @emmamartiny og bruger #martinyfood, så jeg kan følge med i jeres køkkeneksperimenter ?

Shop the post

- reklamelinks

50 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. det ser jo alt for lækkert ud 🙂 det MÅ prøves. Kan man egentlig godt bruge kikærter fra dåse? det er så dejlig nemt og hurtigt 😀

  1. Du kan også tro, de er gode 🙂 har du set videoen? Der svarer jeg på dit spørgsmål.

 2. God idé med at lave små minipizzaer 🙂
  Jeg har næsten lige været ude og investere i kikærtemel, ville man kunne bruge det istedet? 😉

  1. Hej Ida 🙂 Kikærtemel vil give et helt andet resultat, så jeg vil helt sikkert anbefale dig at bruge hele kikærter.

 3. Hej. De ser super lækre ud ?? og endelig en pizzabund jeg kan tåle ??? tænkte på om man kan bruge de kikærter man kan købe på dåse eller skal de være de tørrede man bruger i den her opskrift, ved du evt det ? På forhånd tak ?

  1. Hej Marianne 🙂 Som jeg også siger i videoen, skal det være tørrede kikærter, der er sat i blød.

 4. Det ser jo alt for lækkert ud! De vil helt sikkert imponere, når man får gæster – dét må jeg prøve! 🙂

   1. Oh. My. God. De er simpelthen for lækre!! Tak for en skøn opskrift 🙂 Har inviteret veninder på besøg på fredag, hvor menuen (igen) står på kikærte-pizza’er med topping-fest 😉

 5. Hej Emma. Det ser ud til at du bruger din food processor en del? Kunne du måske skrive hvilken du har? Og hvad der er vigtigst for at den fungerer godt? Bare en ide 🙂 Kh Charlotte

  1. Hej Charlotte
   Jeg har en foodprocessor fra Braun, der fungerer helt fint 🙂 Har ikke rigtig mere at sige om det end det, hæhæ 😉

 6. Ahmen altså hvor ser de gode ud!!!
  Dem skal jeg helt klart lave som noget af de første, når jeg kommer hjem fra min rejse i Asien.
  Må jeg lige spørge hvilken sang du bruger i videoen?
  God søndag! 🙂

  1. Hej Amanda 🙂
   De to sange i videoen er:
   “Location” af Khalid
   “Stranglehold” af Kevin Garrett

 7. De er smukke og ser lækre ud! 🙂
  Hvordan kan det være, du ikke koger kikærterne? Vil du ikke normalt gøre det, fx til humus?

 8. Hvor er den smukke skål, du sætter kikærterne i blød i, fra? Glæder mig mega meget til at prøve opskriften!

 9. Hej Emma 🙂
  Er vild med dem her! Det er nu 2. Gang jeg laver dem! Jeg mangler dog en foodprocessor, og jeg så du skrev at din er fra Braun. Hvilken model er din? 🙂

 10. Hej Emma,
  Det er en super lækker og nem opskrift til en travl hverdag.
  Jeg lavede en gulerodshummus til, hvilket også er super let og passede dejligt til din opskrift.
  Tak for opskriften og forsæt med det! 🙂
  Vh Karina

 11. Jeg ledte efter et sundere alternativ til alm. pizza og fandt denne her opskrift. Den er virkelig skøn med en topping af tomatsauce, chorizo, mozzarella og spinat. Kikærtedejen skulle måske bare have mere krydderi og fx havsalt så den kommer til og smage af mere. Men et skønt alternativ og meget sundere – supergod opskrift – også er den ovenikøbet super nem!!!!

 12. Kan man bruge kikærterne efter 18 timer i blød eller er det vigtigt de får 24 timer? Jeg har nemlig sat mine i blød i nat kl 2 vil det så sige de skal op igen i nat kl 2 eller kan keg tage fem op ved 19-20 tiden og bruge dem der?
  Mvh Cæcilie

 13. Virkelig lækker opskrift! Tak!!! Har du eksperimenteret med mængden af olie? Tænkte på at forsøge med lidt mindre – men måske du allerede har prøvet det?

 14. Kan man erstatte løget i bunden med noget andet? Eller undlade det? Jeg kan nemlig ikke tåle løg, men synes de ser for lækre ud, de pizzaer 🙂

 15. Hej 🙂
  Nu har jeg lavet dem nogle gange og de er lækre! Men… de vil overhovedet ikke blive sprøde.
  Har prøvet forsk. temperaturer og mindre olie mv. uden held.
  Har du et tip? 🙂

  1. Hej Louise 🙂 Det lyder underligt – hos mig bliver de knasende sprøde. Måske du skal prøve at lave dem lidt tyndere?

 16. Jeg prøvede denne opskrift i går og var virkelig positivt overrasket ?? Utrolig nem at lave og smager jo oprigtig dejligt ?
  Så tak for opskriften ?

 17. Hej. Jeg er så vild med de her pizza bunde. Genial opskrift! Men mine krakelere og falder fra hinanden. – men smager fantastisk! Nogle tip, lave dem tykkere?

 18. Opskriften på kikærtepizza er vist ikke rigtig ift. mængden af kikærter. Du skriver 200g, men der bliver sket ikke noget “dej”, og i din video bruger du vist mere end 200g.

  1. Husker du at bruge tørrede kikærter? Når de 200 g tørrede kikærter står i blød, bliver det jo en noget større mængde 🙂

 19. Hej hvor er det nogle lækre opskrifter du laver, jeg vil gerne lave kikærtepizzaen og er i tvivl om de 200 g kikærter er inden opblødning eller 200 g opblødt vægt? Tænker det første men er i tvivl.
  Mvh Mette

 20. Hej Emma,
  Tak for nogle super gode opskrifter. Jeg vil blot lige informere om, at din video om kikærtepizza er blokeret på youtube. Bare hvis du ikke var klar over det.
  Mvh Eva

  1. Hej Eva
   Det er desværre ikke noget, jeg kan gøre noget ved, da det skyldes YTs konflikt med Koda. Mon ikke, det bliver løst på et tidspunkt 🙂

Skriv en kommentar