Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Filodejsskåle med laksemousse

Laksemousse i filodejsskåle er en virkelig smuk og nem forret. Sprøde skåle – eller nærmest små, tynde tarteletter – af filodej, der fyldes med laksemousse og sprøde grøntsager.

De fine filodejsskåle er helt tynde og knasende sprøde. De ser enormt dekorative ud og smager helt vidunderligt fyldt med den cremede mousse af både kold- og varmrøget laks.

Filodejsskåle med laksemousse

Forret til 4-6 personer
Forberedelse 15 min /I alt 30 min
INGREDIENSER

  • FILODEJSSKÅLE

  • 4 ark filodej
  • 2 spsk. olivenolie
  • LAKSEMOUSSE

  • 250 g varmrøget laks
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 125 g røget laks
  • peber
  • ½ citron
  • GRØNt

  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 125 g blandet grøn salat
  • 1 citron
FILODEJSSKÅLE

Tænd ovnen på 180°. Fold filodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver filodejs”stjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.

LAKSEMOUSSE

Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche til en mousse. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen. Smag til med citronsaft og peber.

SERVERING

Bælg ærterne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de blancheres og bliver flot gråønne.

Fyld filodejsskålene med laksemousse, ærter og asparges. Pynt med dild og ærteskud. Servér med grøn salat og citronskiver.

Opskrift på filodejsskåle med laksemousse

Filodejsskåle med laksemousse fyldes med en cremet mousse af både kold- og varmrøget laks. Det giver nemlig en virkelig dejlig konsistens og smagen. Den varmrøgede laks gør moussen mere luftig, og så tilsættes den finthakkede stykker af koldrøget laks. Smagen af de to forskellige typer laks kompimenterer hinanden rigtig fint, og det afbalanceres perfekt med lidt cremefraiche og citronsaft.

Prøv også: Salatskål med laksemousse

 

Skåle eller tarteletter af filodej

De sprøde filodejsskåle laves super nemt ved at bage stykker af filodej i en muffinform. Det er nemmest at bruge en fast muffinform af metal som på billederne, men har du små silikoneforme, tror jeg også sagtens, det går an. Filodejstarteletter kan bruges lidt ligesom almindelige tarteletter af butterdej. Herhjemme udskifter vi dem sommetider med de klassiske tarteletskaller, når vi laver tarteletter med kylling og asparges.  

TIP: Prøv også sprøde butterdejsreder som alternativ for filodejstarteletter eller butterdejspakker med laks

 

Nem forret til mange gæster

Jeg har selv serveret forretten til en bryllupsreception, hvor den var en blandt tre forskellige hapsere, gæsterne kunne nyde efter kirken. Selvom vi lavede 100 af de små filodejsskåle, var det et ret overkommeligt projekt, da både skåle og fyld kunne forberedes dagen forinden. Kort tid inden gæsternes ankomst var det så bare at anrette filodejsskålene, og jeg siger jer, de hittede!

Find flere opskrifter på forretter

  1. Avocadotoast med halloumi og figner
  2. Rispapirsruller med asiatisk dadeldip
  3. Bruschetta med ricottacreme og bagte tomater
  4. Stenfrugtsalat med mozzarella