Tarteletter med kylling og asparges

Her får du min bedste – og nemmeste! – opskrift på tarteletter. Med sprøde skaller og et cremet fyld med kylling og asparges.

Jeg laver opskriften forholdsvis klassisk med et forsigtigt moderne twist. Blandt andet ved at bruge kyllingebrystfilet i stedet for at koge en hel suppehøne og ved at bruge friske, grønne asparges.

Er grønne asparges ikke i sæson, bruger jeg hvide asparges fra dåse. Det kan du også vælge at gøre året rundt, hvis du foretrækker en mere tradtionel udgave af fyldet a la “høns i asparges”.

Tarteletter med kylling og asparges

Tarteletter med kylling og asparges

 

Bedøm denne ret

hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

 • 4 kyllingebrystfileter
 • 1 liter kyllingebouillon
 • 25 g smør
 • 2 spsk. hvedemel
 • 1 dl mælk
 • 1 dl fløde
 • 1 bundt grønne asparges
 • Saft af ½ citron
 • Salt og friskkværnet peber
 • 12 tarteletskaller
 • Ærteskud til pynt

Fremgangsmåde

Bring bouillon i kog i en gryde. Tilsæt kyllingebrystfileter, og lad dem simre under låg i 15 minutter, eller indtil kødet er tilberedt. Tag kyllingekødet op, og gem bouillonen i gryden. Lad kyllingekødet køle lidt af, inden du trevler det fra hinanden i grove stykker med to gafler.

Smelt smør i en gryde, og rør mel i. Tilsæt 3 dl bouillon, lidt efter lidt under omrøring. Kom fløde og mælk i gryden, og bring det i kog. Knækbunden af aspargesene, kassér dem, og skær aspargesene i skrå skiver. Tilsæt dem til gryden sammen med trevlet kyllingekød. Rør rundt, og smag saucen til med citronsaft salt og peber.

Lun tarteletterne på en brødrister eller i ovnen. Fyld dem med kylling og asparges, og pynt med ærteskud.

Find flere opskrifter i samme kategori

Tarteletter med kylling og asparges

hjemmelavede Tarteletter med kylling og asparges

 

Opskrift på tarteletter med kylling og asparges

Denne opskrift på tarteletter med kylling og asparges er min udgave af den danske klassiker “tarteletter med høns i asparges”. En ret, jeg har elsket siden, jeg var barn. Og som jeg genopdagede min kærlighed til, da jeg var gravid og cravede alle mine barndomsfavoritter.

Under graviditeten planlagde Simon og jeg et besøg hos mine bedsteforældre for at fortælle dem den glædelige nyhed, at de snart skulle være oldeforældre. Inden vi pakkede bilen og kørte fra Århus mod det (endnu) mørk(ere) jylland, ringede min mormor for at høre, om vi havde nogle ønsker til menuen. “Tarteletter” meldte jeg prompte, for mit gravide jeg havde en ustoppelig lyst til den danske klassiker, og min mormor laver noget nær verdens bedste.

Selv efter Otto er kommet til verden, er min lyst til tarteletter dog ikke forsvundet. Nogle gange får jeg en akut lyst til at sætte dem på menuen – og det er heldigvis ikke spor svært!

 

TIP: Prøv flere af mine opskrifter på moderne mormormad såsom boller i karry, forloren hare og koteletter i fad.

 

høns i asparges tærte

 

Hvordan laver man tarteletter?

En tartelet betyder en “lille tærte” fra det franske ord tartelette. En dansk tartelet har dog ikke meget med den franske version, som ofte er en sød lille tærte med frugt eller bær, at gøre.

Tarteletter kan laves på mange forskellige måder og fyld. Men den helt tradtionelle danske udgave er med “høns i asparges”. En stuvet mælkesauce med hvide asparges, kogt på fond fra en suppehøne, hvoraf man også bruger kødet.

Det er sådan, min mormor laver tarteletter. Og selvom de unægteligt smager helt vidunderligt, har jeg fundet min egen, noget nemmere, fremgangsmåde, som giver et mindst lige så lækkert resultat.

Har jeg god til laver jeg fyldet på traditionel vis med kødet fra en hel kylling kogt til hønsekødssuppe med kødboller og melboller. Men er tiden mere sparsom, bruger jeg blot kyllingebrystfilet. Det er ikke helt nær så lækkert, men det kommer utrolig tæt på og smager skæppeskønt!

 

TIP: Prøv gerne at lave dine egne hjemmelavede tarteletskaller

 

fyld til tarteletter med kylling og asparges

forårs tarteletter

hjemmelavede tarteletter

Nem opskrift på tarteletfyld

Min opskrift på tarteletter med kylling og asparges laves af kyllingebrystfilet. Det braiseres (dvs. koges) i kyllingebouillon i en gryde, inden kødet trevles og bouillonen bruges til saucen.

På den måde slipper man for at koge en hel kylling eller høne, men smagsresultatet er næsten det samme. Kyllingekødet bliver dejlig mørt, og bouillonen giver god smag til saucen, som var den lavet fra helt fra bunden.

Jeg giver fyldet til tarteletterne et yderligere twist ved at tilsætte grønne asparges fremfor hvide asparges, man typsik får på dåse. Det gør fyldet lidt mere friskt og sprødt. Men du kan altså sagtens tilsætte hvide asparges, enten friske eller fra dåse, hvis du foretrækker.

 

TIP: Prøv også at lave tarteletter med laksemousse, ligesom jeg gør i disse filodejsskåle

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma?

  Send mig gerne ugens madplan på mail..
  Syns det lyder som du er fantastisk til at lave mad, så jeg ser frem til at høre fra dig..
  Blev lidt rørt når du nævnede din bedstemor ifb høns i asparges, siden min bedstemor lærte mig at leve mad..?

  Ha en flot dag?

  Venligst – Jacob

 2. Jeg lavede både fyldet og bagte tarteletter efter din opskrift – jeg er egentligt ikke vild med tarteletter, men hele min samlede familie er uenig i den betragtning, og mit barn ville så gerne have tarteletter til sin 12 års fødselsdag.
  Det var altså mega lækkert (og pænt, jeg arrangerede dem på et stort træbrædt og pyntede med ærteskud) og jeg kunne faktisk godt selv lide det;)
  Jeg bagte også resterne af butterdejen, skar den bare lidt ud i små hapsere. De blev også alle sammen spist, sammen med resten af fyldet, der var gjort rent bord. Tror ikke jeg slipper for at lave tarteletter igen og igen;)

Skriv en kommentar