Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Glutenfri pizzabund

Jeg lover dig: Denne glutenfri pizzabund er  nem!

Og så smager den nærmest præcist som en kridhvid hvedebund.

Jeg vil vove at påstå, at de fleste ikke vil kunne smage forskel på min glutenfri pizza og en normal hvedebund, hvis de ikke ved besked om ingredienslisten. Her er nemlig på ingen måde tale om en stenhård, tør speltbund.

Den glutenfrie pizza får en luftig, sprød og sej pizzabund, der tilmed er 100% fuldkorn og propfyldt med fibre.

Glutenfri pizzabund

3 store pizzabunde til 3-4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 time

INGREDIENSER

  • 4 spsk. fiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller – vigtigt: den gule pakke)
  • 200 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g fuldkornsrismel + mel til udrulning
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 dl + 2 spsk. olivenolie
  • 8 dl lunken vand
  • Forslag til fyld

  • pizzasauce
  • mozzarella

Tænd ovnen på 200 grader.
Bland fiberHUSK, boghvede-, majs og rismel samt salt i en skål, og bland det sammen. Tilsæt olivenolie og vand, og rør hurtigt dejen sammen, så du undgår for mange klumper. Bliv ved med at røre, indtil dejen samler sig, og begynd derefter at ælte den med hænderne på et meldrysset bord. Del dejen i tre, og ælt hver del grundigt, indtil dejen bliver smidig og uden klumper.

Rul hver del ud, så du får 3 store pizzaer. Du kan lave dejen så tyk eller tynd, som du kan lide.

Placér hver pizzabund på en beklædt bageplade, og prik små huller med en gaffel, så bundene ikke hæver for meget op i ovnen. Pensel hver bund med et tyndt lag olivenolie – det gør, at de bliver ekstra sprøde i overfladen.
Forbag nu pizzabundene i cirka 20-30 minutter, alt efter deres tykkelse, indtil de bliver let gyldne og sprøde.

Top pizzaerne med dit ønskede fyld, fx pizzasauce og mozzarella, og bag dem så igen i yderligere 15 minutter, indtil bunden er sprød og fyldet klar.

glutenfri pizzabund vegansk og Glutenfri pizza

Nem glutenfri pizzabund

Min glutenfri pizzabund er stjerne god! Hvad end du spiser glutenfrit, eller bare synes, det er rart med en lettere type brød som alternativ fra tid til anden, er jeg sikker på, at du vil synes om min opskrift på glutenfri pizza. Opskriften er tilmed boyfriend-approved! Min kæreste elsker den og efterspørger den ofte. Men det, der gør den til en vinder hos mig, er, at den er glutenfri, og derfor ligger virkelig rart i maven. Det betyder ingen oppustede pizza-maver og god mavefornemmelse, selv efter en masse pizzaslizes. Pizzaen mætter nemlig både hurtigere og på en langt mere behagelig måde, da den er fyldt med fibre.  

TIP: Prøv også min opskrift på nemme tortilla pizzas eller pizza med græskarbund

  vegansk og glutenfri pizzabund  

Ingredienser til glutenfri pizza

Ingredienserne til pizzaen er en kombination af forskellig glutenfri mel. Jeg bruger en blanding af boghvede-, majs- og rismel, der tilsammen giver en god smag og konsistens. Når man bager glutenfrit, er det en god idé at mikse forskellige meltyper. Det gør nemlig, at man ikke får en gennemtrængende smag af nogle af meltyperne, og så fungerer det godt at mikse mel med forskellig "tyngde". Fx den lette rismel og tungere majsmel. For at give dejen en let og luftig konsistens, der hæver ligesom en klassisk pizzabund, tilsætter man fiberHUSK. Der er pulveriserede loppefrøskaller, der er ren fiber, som suger væske til sig og derfor gør det muligt at få en masse luft ind i dejen. Det er vigtigt, at du vælger pulveriserede loppefrøskaller, som man finder i den gule pakke. Hvis du har hele skaller (den grønne pakke), kan du evt. male dem helt fint i en kaffekværn.  

TIP: Udforsk mine opskrift på glutenfri lækkerier her. 

TIP: Prøv dejen til glutenfrie pizzasnegle

Dejen er hurtig at røre sammen og bliver super smidig, så pizzaerne er nemme at rulle ud og flytte rundt på. Jeg har også eksperimenteret lidt med at bruge dejen til pizzasnegle og lignende også, og det fungerer også helt kanon.

Vegansk pizzadej

Udover at dejen er glutenfri, er den tilmed også vegansk. Det kan være vanskeligt at finde en glutenfri dej, der ikke indeholder æg, men her er det lykkes - og tilmed med stor succes! Det betyder, at du snildt kan lave 100% glutenfri og vegansk pizza, hvis blot du undlader kød og mælkeprodukter fra toppingen. I dag findes der jo alverdens veganske alternativer til fx ost, men pizzaerne smager også herligt blot toppet med pizzasauce og grillede grøntsager.   vegansk og glutenfri pizzadej hjemmelavet pizzadejhjemmelavet pizza glutenfri pizzabund og tomatsauce 

Idéer til pizzatopping

En helt klassisk pizza med pizzasauce og mozzarella går man aldrig galt i byen med, men jeg kan også anbefale dig at lave en kartoffelpizza. Det er en såkaldt "hvid pizza" hvor bunden smøres med cremefraiche, ricotta eller mascarpone, inden den toppes med tynde kartoffelskiver. Dryp med olivenolie, drys med salt, peber og rosmarin og afslut med mozzarella. Efter en tur i ovnen får du den lækreste kartoffelpizza. vegansk og glutenfri pizzabund vegansk og glutenfri pizzabund

Flere opskrifter på sund pizza

Jeg har masser af lækre opskrifter på pizza med et sundere twist på min blog. Prøv nogle af mine favoritter her: