
Ingredienser
Blomkålspizza
- 1 kg blomkål (1 stort eller 2 små hoveder)
- 4 æg, str. M/L
- 2 spsk. FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller) eller majsstivelse (f.eks. Maizena)
- 50 g parmesan, revet
- 1 tsk. salt
Topping
- 2 dl pizzasauce
- 250 g frisk mozzarella
- 150 g serrano
- 50 g rucola
Fremgangsmåde
Blomkålspizza
Tænd ovnen på 175°. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Blend dem til smulder i en foodprocessor. Tilsæt æg, majsstivelse, friskrevet parmesan og salt, og blend igen til en jævn blomkålsmos. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og smør blomkålsmosen ud på bagepapiret, så den udgør 2 cirkler på ca. ½ cm’s tykkelse. Bag bundene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne.
Tag pizzaerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt om, så bunden vender opad. Læg dem på en bagerist. Bag dem på risten uden bagepapir i ovnen i 15 minutter, indtil bunden er sprød.
Topping
Smør tomatsauce på de sprøde pizzabunde med en ske. Bræk mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Sæt pizzaerne i ovnen igen i 10 minutter, så osten smelter. Top pizzaerne med serrano og masser af skyllet rucola, og servér straks.
Sund pizza med blomkålsbund
Opskriften på blomkålspizza beviser, at det kan sagtens lade sig at gøre at lave en velsmagende og ikke mindst sprød pizzabund, selvom den ikke inderholder almindelig mel.
Derimod indeholder pizzabunden masser af fibre og vitaminer fra kålhovedet – helt uden at man bider mærke i det – så det er en super måde at snige lidt ekstra grønt ind i kosten.
TIP: Prøv også min lækre pizza på auberginebund eller nemme tortillapizzas eller pizza med græskarbund
Selvfølgelig må I ikke forvente den vanlige italienske pizza, for den er der intet, der kan måle sig med. Men her er et rigtig godt og sundt alternativ, som giver en glad mave og smager fantastisk. Man bliver virkelig overrasket over, at noget så lækkert kan komme ud af et simpelt blomkålshovede.
TIP: Prøv også min opskrift på bagt blomkål eller blomkålscouscous
Flere opskrifter med blomkål:
- Blomkålssuppe med dild-olie & dukkah
- BBQ-blomkål med grøn gudindedressing
- Immunboostende blomkålssuppe
- Indisk kylling med ristet blomkål
- Tandoori-blomkål med tzatziki
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Hej Emma! Er det muligt at få tilsendt ugens madplan direkte fra femina?
Hej Signe
Hvad mener du? Du kan se det på deres hjemmeside eller fysisk i magasinet.
Hej Emma, tak for opskriften!
Jeg har haft lidt svært ved at få pizzabunden af bagepapiret, når den skal vendes, uden at noget af bunden sidder fast, og der går huller i den. Er det, fordi jeg skal give den mere end de 45 minutter, eller har du et godt fif? 🙂
Hej Lotte
Fiffet er at vende bunden om på risten og så forsigtigt hive papiret af. Er det helt umuligt, kan du give bunden lidt mere. Det skal gerne slippe forholdsvist nemt.
KH