-
Link kopieret
Hjemmelavet balsamico glace
Balsamico glace er virkelig en skøn dressing, der har en helt klassisk smag, hvor sødme møder en let syrlighed. Den italienske dressing komplimenterer virkelig mange salater godt. Prøv den både til den klassiske caprese salat eller en skønquinoasalat med jordbær. Glacen kan virkelig være med til at give prikken over i’et på mange skønne retter – også selvom prikken over i’et mangler på billedet under… (;

1 glas
INGREDIENSER
- balsamicoeddike
Hæld balcamicoeddiken i en kasserolle, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen af eddiken er fordampet. Din glace skal stadig være rimelig flydende, når du tager den af varmen, for den stivner mere, når den køler af.
Hæld din balsamicoglace i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.
Nem opskrift på hjemmelavet balsamico glace
Balsamico glace er ikke kun dekorativt at pynte med – det smager også helt fantastisk. Glacen har en intens smag, der er sur og sød på samme tid. Det frembringer den skønneste smag i grøntsager, hvad end det er en simpel, grøn salat eller rodfrugter bagt i ovnen. Prøv også at dryppe det oven på ost (særligt mozzarella og bagt gedeost) eller på fisk såsom grillet laks.
TIP: Prøv også min opskrift på klassisk mormordressing eller honning-dijon dressing
Find opskrifter på salater med balsamico:
- Jordbærsalat med tomater, ærter og burrata
- Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter
- Speltsalat med ovntørrede tomater
- Avocado-toast med figner og halloumi
- Stenfrugtsalat med mozzarella