Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Hummus med grøntsager

Her får I opskriften på en hel regnbue af hummus. Farverigt, nemt og drøn lækkert!

Jeg elsker min basis opskrift på cremet og autentisk hummus. Ved at tilsætte forskellige grøntsager til din hummus, kan man dog nemt lave lave sunde og farverige varianter af den klassiske mellemøstlige dip.

Nedenfor finder du opskriften på fem forskellige varianter samt en video, der viser, hvor nemme de er at fremtrylle.

Hummus med grøntsager

Dip til 4 personer
Forberedelse 5-45 min /I alt 10-50 min
INGREDIENSER

  • BASIS HUMMUS

  • 1 dåser kikærter
  • 1 fed hvidløg, pillet
  • saft af 0,5 citron
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Salt
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • Vand efter behov
  • + TOMATHUMMUS

  • 1 glas soltørrede tomater
  • + SØDKARTOFFELHUMMUS

  • 1 sød kartoffel, ca 200 g
  • + RØDBEDEHUMMUS

  • 1 rødbede, ca 200 g
  • + SPINATHUMMUS

  • 100 g spinat
BASIS HUMMUS

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Alle ingredienserne i en blender. Tilsæt evt. en af smagsvarianterne:

 

– Et glas soltørrede tomater, drænet fra olien

– En sød kartoffel bagt i ovnen i 45 minutter, uden skræl

– En rødbede, kogt i 30 minutter, uden skræl

– En stor håndfuld spinat

 

Kør maskinen, og tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens, og smag hummussen til.

Farverig hummus med grøntsager

Hummus med grøntsager er en fremragende måde at snige flere grøntsager indenbords. Og grøntsagerne tilføjer ikke kun mere næring, men også farve og smag, der sikrer variation på tallerkenen.  

TIP: Prøv også min opskrift på ærtehummus

  Lige gyldigt hvilken farve, du vælger at pryde tallerkenen med, vil jeg anbefale dig at servere hummus til hjemmelavede falafler og lune pitabrød. Det er også et must til kebab eller anden mellemøstlig mad.  

Fem varianter af hummus

Jeg laver fem variationer af hummus med grøntsager i videoen ovenfor. De er alle virkelig nemme at lave, og det eneste, du behøver for et godt resultat, er en blender.

Basis hummus

En god basis hummus skal for mig indeholde kikærter (selvfølgelig!), lys tahin, spidskommen, citronsaft, olivenolie og hvidløg. Derefter kan du snildt tilsætte lige den smagsvariant, du har lyst til.

Sødkartoffelhummus

Denne hummus har en dejlig mild smag af sød kartoffel og en utrolig cremet konsistens. Den søde kartoffel skal blot hygge sig i ovnen i cirka 45 minutter, og så er den helt mør og klar til en tur i blenderen.

Rødebedehummus

Den pink(!) farve på denne rødbedehummus er nok det mest imponerende, der er et festligt indslag på enhver tallerken. Men den smager altså også virkelig dejligt! Jeg serverer eksempelvis min rødbedehummus til disse lækre squash frikadeller.

Tomathummus

Soltørrede tomater tilføjer masser af umami til denne hummus. Den bedste konsistens får du, hvis du bruger soltørrede tomater i olie, men du kan også tage almindelige soltørrede tomater, og lade dem stå i blød i vand i et par timer, så de bliver nemme at blende.

Spinathummus

Det er utroligt, hvor meget spinat man kan snige indenbords med denne hummus! Farven er så fin og grøn, og jeg elsker den milde smag af spinat. rødbede hummus

Tips til den bedste hummus

For at lave en autentisk og cremet hummus, har jeg tre vigtige tips:
  1. Brug lys tahi Jeg anbefaler altid, at man bruger lys tahin i opskrifter. Du skal altså styre udenom den ristede tahin, som man eksempelvis kan købe fra Urtekram, da den er mere bitter i smagen. Din tahin skal gerne være helt cremet, flydende og lys for den bedste hummus.
  2. Brug en god blender En blender med masser af hestekræfter sørger for, at hummusen får en helt cremet konsistens. Det giver et helt andet resultat end at bruge en foodprocessor eller stavblender. Jeg bruger den fra Blendtec (reklamelink).
  3. Smag din hummus til Det er super vigtigt, at du sørger for at smage din hummus til - især når du tilsætter forskellige grøntsager. Den skal have en god balance mellem salt, syre (citronsaft) og fedme (olivenolie og tahin) og en mild smag af hvidløg og spidskommen. Tænk over, at du skal kunne smage alle ingredienserne, uden at nogle af dem smager for meget igennem.