Opskrift på grøn ærtehummus
Den lækre ærtehummus er som en nordisk udgave af den mellemøstlige hummus – perfekt til lækre, sprøde falafler eller over de nemme falafel vafler.
Tradition hummus laves af kikærter, og du kan finde et hav af lækre hummus opskrifter med kikærter og forskellige grøntsager her.
I denne opskrift erstatter jeg altså kikærterne med grønne ærter fra frost, og det er en både virkelig lækker, sund OG billig udgave af hummusen. De grønne ærter fra frost koster ikke meget mere end 10 kr, og man kan virkelig lave en stor portion ærtehummus af sådan en pose.
Den lækre ærtehummus har enormt mange anvendelsesmuligheder. Jeg elsker at servere den til grøntsagsstænger som en snack eller til frokost, men den er også fremragende som smørrelse i en sandwich, i madpandekager såsom spinatpandekager eller som tilbehør til diverse aftensmadsretter. Prøv eksempelvis dippen på de skønne grøntsagsvafler eller til disse squashfrikadeller
TIP: Hvis du foretrækker en mere neutral ærtemos, kan du prøve denne opskrift.
Ingredienser til hummus af grønne ærter
Hovedingrediensen til den lækre ærtehummus er naturlig grønne ærter. Derudover skal du bruge følgende:
Tahin – Tahin er en pasta lavet af sesamfrø. Vælg helst en lys tahin, dvs. ikke en ristet version, da den smager mere bitter. Tahin bruger jeg også til tahindressing og babaganoush
Olivenolie – Alle typer af olivenolie går an, men vælg gerne en jomfruolivenolie.
Citronsaft – Hvis du ikke har citroner på lager, kan du prøve med en smule limesaft eller en tsk. æblecidereddike.
Hvidløg – Hvidløg kan sagtens undlades, hvis du foretrækker det. Og hvis du elsker hvidløg, kan du bruge 2 fed frem for blot et enkelt.
Spidskommen – Stødt spidskommen er med til at give den autentiske smag af hummus. Det kan undlades for en mere neutral ærtedip.
Salt – Ærtehummusen smages til med salt. Du kan også tilsætte en smule friskkværnet peber.
Vand – Vand skal kun tilsættes, til dippens konsistens er passende. Pas på med at tilføje for meget, så dippen bliver flydende.