-
Link kopieret
Indisk cashew curry med ristet blomkål
Denne opskrift lover ikke blot lækker, vegetarisk aftensmad. Den byder på smagfuld rejse til Indien med massevis af varme krydderier og en skøn, cremet curry. Det er en af de mest populære opskrifter på hjemmesiden, og når man har prøvet opskriften, kan man godt forstå hvorfor.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 time
INGREDIENSER
Indisk cashew karry
- 75 g cashewnødder, udblødte*
- 140 g tomatpuré
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dl skyr eller græsk yoghurt
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. kokosolie eller smør
- 1-2 tsk. rød karrypasta
- 2 tsk. garam masala (indisk krydderiblanding)
- 2 tsk. god karrypulver
- 2 dl vand
- salt (gerne røget havsalt)
- friskkværnet peber
- 1 blomkål
- 1 spsk. olivenolie
Til servering
- 50 g ristede cashewnødder til pynt
- friske koriander til pynt
- salat, ris, quinoa, naanbrød eller socca til servering
*Udblød cashewnødder ved at lade dem stå i en skål vand i mindst 6 timer. Du kan også hælde kogende vand over nødderne og lade dem stå i 2 timer.
Tænd ovnen på 175 grader. Skær blomkålen ud i små buketter, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend buketterne i olivenolie, og drys let med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil blomkålsbuketterne er gyldne og let sprøde i overfladen.
Blend udblødte cashewnødder, tomatpuré, kokosmælk og skyr i en foodprocessor eller blender, indtil massen er fuldstændig glat og cremet. Cashewnødderne skal være helt opløste.
Hak løget fint, og steg det i kokosolie i bunden af en gryde, indtil det begynder at blive en smule gyldent. Dette giver retten en let sød og karamelliseret smag.
Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og tilsæt det til gryden sammen med karrypasta, garam masala og karrypulver. Krydr med salt og peber, og lad det stege et par minutter, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld derefter vand i gryden, og rør rundt, inden du hælder den blendede cashew-masse i gryden.
Bring grydens indhold i kog, og lad den derefter simre, indtil blomkålsbuketterne er færdige. Vend dem i gryden, og smag til med salt og peber. Drys med ristede cashewnødder og koriander, og servér.
Indisk curry med cashewnødder
I opskriften på indisk cashew curry er den (ikke så) hemmelige ingrediens cashewnødder. De bidrager både med en skøn smag og den perfekte, cremede konsistens, når de bliver blendet ud i saucen. Tilsæt spicy karrypasta - så meget, som du kan lide og tør - kokosmælk, tomatpure, løg, ingefær og indiske krydderier, og du har en af de bedste karryopskrifter, jeg kender til. Simpelt og vidunderligt godt.TIP: Prøv også en opskrift på helstegt blomkål med tahin og granatæble, en vegansk cashew-dip eller en afrikansk curry med kylling

Indisk comfort food
Curryen her er lækker comfort food i eksotisk forklædning - perfekt til regnfulde blæsevejrsdage. Som et varmt kram i form af en cremet herlighed af lune krydderier! Retten her er fantastisk lækker, og er en af de vegetariske opskrifter, hvor man ikke kommer til at savne kødet. Man får en dejlig mæthed fra både ris, kokosmælk og cashewnødder. Det er en af de retter, man sagtens tør servere, selv for grøntsagsforskrækket gæster. Du kan tilsætte en masse forskelligt tilbehør til retten og servere den med lige det, du eller dine gæster bedst kan lide. Nederst i opskriften gives flere i idéer til netop dette.
Toppings til indisk karryret
Du kan tilsætte en masse forskelligt tilbehør til retten og servere den med lige det, du eller dine gæster bedst kan lide. Naanbrød er særligt oplagt til den lune ret, men for et glutenfrit alternativ er kikærtefladbrød - socca - også en herlig mulighed. Dertil er det lækkert at servere retten med quinoa, ris eller blomkålsris og simple toppings som kokosflager, cashewnødder og koriander. Retten kan særligt anbefales med sorte ris, der både pynter og komplimenterer retten skønt.TIP: Hvis du serverer retten med sort ris, så lav gerne en ekstra stor mængde ris - så kan du nemlig hurtigt lave vegansk sushi dagen efter!
