Thailands green curry med kylling
Green curry med kylling er en af de retter, jeg lavede alleroftest, da jeg først flyttede hjemmefra og ind i en lille lejlighed på Vesterbro. Opskriften stammede fra min gymnasiekæreste, som introducerede mig for retten efter en rejse til Thailand, og hold nu op, hvor lavede vi det mange-mange gange de år.
Suppen var en af de første asiatiske retter, jeg rigtig mestrede, og sjovt nok er det sidenhen blevet en af Simons “alene-hjemme-favoritter”. Han synes, opskriften er så nem og bare smager stjerne godt, så det er en favorit, når jeg ikke disker op med aftensmad.
TIP: Prøv også denne lækre linsesuppe med kokosmælk, congee med kylling og svampe eller kyllingesatay
Grøn karry med ekstra grønt
Jeg laver her opskriften på green curry med kylling i en forårslækker og ekstra grøn udgave. Jeg tilsætter delikate asparges og broccolini, der er både dekorativ, sund og smagfuld. Broccolini kaldet aspargesbroccoli, da det smager som et miks mellem de to grøntsager. Og du kan altså sagtens bruge almindelig broccoli i stedet.
Det gode ved denne opskrift er, at du kan variere den i det uendelige. Hvad end, dit køleskab gemmer på af grøntsager, vil de fleste passe i denne suppe. Prøv nogle af disse variationsforslag:
- Erstat kylling med tofu, hvis du gerne vil gøre retten vegansk.
- Tilsæt rød peberfrugt, squash, blomkål eller kartofler.
- Vend spinat i suppen inden servering.
- Servér med nudler fremfor ris.
- Tilføj lidt finthakket chili, hvis du ønsker suppen stærkere.
TIP: Prøv også denne veganske wok med nudler og grøntsager, panangcurry med kyllingekødboller eller sushiskål med laks