Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Krydrede kyllingelår & butterbean-hummus

Opskriften her er en skøn ret med krydrede kyllingelår, der får selskab af butterbean-hummus. Jeg topper min butterbean-hummus med ristet blomkål, så den bliver ekstra smagfuld og giver retten ekstra bid.

Hertil serveres lune fladbrød, der næsten er obligatorisk tilbehør. Jeg kan anbefale at samle det hele på ét fad til servering – det ser så fint og festligt ud!

Krydrede kyllingelår & butterbean-hummus

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 60 min
INGREDIENSER

  • Krydrede kyllingelår

  • 8 kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. salt
  • Ristet blomkål

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • Butterbean-hummus

  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dl vand
  • saft af ½ citron
  • salt
  • Til servering

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • fladbrød eller naanbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
Ristet blomkål

Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og let sprøde.

Kyllingelår

Dup kyllingelårene tørre, og gnid dem med olie. Bland sesamfrø, spidskommen, paprika og salt i en dyb tallerken. Vend kyllingelårene heri, og tryk sesamfrøene godt ind i kødet. Fordel kyllingelårene på en anden bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter sammen med blomkålen.

Butterbean-hummus

Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend butterbeans, hvidløg, tahin, olie, spidskommen og vand i en blender eller foodprocessor, til det får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft og salt.

Til servering

Skyl og tør persille. Lun brødet. Smør hummussen ud på et fad, og fordel de bagte blomkålsbuketter ovenpå. Dryp med olivenolie, og drys med paprika og plukket persille. Servér kyllingelårene med hummus, blomkål og de lunede fladbrød.

Krydrede kyllingelår med sesam

Krydrede kyllingelår smager skønt med en marinade af spidskommen og paprika. Jeg tilføjer også sesamfrø, der bliver dejligt sprøde. Kyllingelårene tilbereder jeg ovnen, hvilket er super nemt. De bliver perfekt saftige og får dejligt sprødt skind.  

PRØV OGSÅ: En anden opskrift på kylling såsom asiatiske kyllingelår, kyllingefad med svampe og speltkerner eller crispy kylling med grana padano

 

Hummus af butterbeans

En klassisk, cremet hummus finder man på vores spisebord mindst et par gange i ugen. Den cremede dip er fyldt med proteiner og fibre, så den er fantastisk til at give ekstra mæthed til vegetariske måltider, og til frokost kan en god skefuld "on the side" forvandle de fleste salater til et fyldestgørende måltid.

Traditionelt er hummus lavet med kikærter, men sommetider bruger vi butterbeans i stedet, da det gør konsistensen endnu mere cremet. Husk gerne at bruge en lys tahin - og altså ikke den fra Urtekram, men en, der er købt hos en mellemøstlig købmand (eller hos Rema1000, der også har en fin variant). Dét er rigtig tahin, hvis I spørger mig; helt lys, flydende og ikke bitter i smagen.

TIP: Prøv også mine andre opskrifter på lækkert tilbehør som græskarmos med tahin, et overdådigt hummusfad eller butterbean dip med artiskokhjerter