Cremet græskarmos med tahin
Denne opskrift på græskarmos kunne vi nemt kalde for en slags “græskarhummus”.
Den indeholder nemlig både spidskommen, hvidløg, tahin og citronsaft. Men i stedet for at bruge kikærter, består dippens base af sødt og saftigt græskarkød.
Det giver en helt, helt fantastisk smag samt en utrolig lækker og cremet konsistens, som virkelig giver den klassiske hummus kamp til stregen.
Men hey! Græskarsæsonen er liiige ved at være ovre, så hvis I vil nå at forsøge jer med den farverige mos, er det nu, I skal skrive ingredienserne på huskelisten.
TIP: Prøv også en hasselback græskar salat eller en shepherds pie med græskarmos
Forslag til retter med græskarmos
Denne dag serverede jeg græskarmosen som aftensmad med bagte rodfrugter i skiver, grønkål, feta, persille og en smule syltet rødkål. Simpel og utrolig godt. Er appetitten en dag lidt større, ville jeg vælge at blande linser, speltkerner eller lignende i salaten, og måske servere et stykke laks til. Fik vi gæster, ville en helstegt kylling også gøre sig fremragende til den farverige efterårskombination. Det ville være et måltid, som jeg er sikker på ville vække begejstring!
TIP: Prøv også min opskrift på græskarrösti med laks eller fyldt græskar med tabbouleh