Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Kyllingegryde med fennikel og grønkål

Denne lækre kyllingegryde kombinerer mørt kyllingekød, masser af grøntsager og en fantastisk hvidvins-flødesauce. Det er en skøn ret til de koldere måneder, for den både luner, smager og mætter så dejligt.

Kyllingegryden smager som simremad, men faktisk behøver gryden den ikke stå mere end 30 minutter på blusset. Har du tid til at lade retten simre i en times tid, bliver den kun bedre, men det er ikke et must.

Kyllingegryde med fennikel og grønkål

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 20 min /I alt 40 min

INGREDIENSER
1 hel kylling, parteret
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør
1 låg
2 fed hvidløg
1 håndfuld krydderurter, fx salvie og rosmarin
500 g champignoner
2 fennikel
0,5 l hvidvin
0,5 l kyllingeboullion
2 dl fløde
5 store grønkålsstilke
Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.

Pil løg, og skær det i tynde både. Pil hvidløg, og hak det fint. Hak krydderurterne fint.

Tag kyllingestykkerne op af gryden. Tilsæt løg, hvidløg, krydderurter, og svits det, til løgene er klare.

Ren champignon og fennikel, og skær det i skiver. Tilføj det til gryden, og lad det svitse med, indtil svampene tager farve.

Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og boullion over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20-60 minutter. Fisk kyllingestykkerne op af gryden, og læg dem til side i en skål.

Tilsæt fløde, og lad saucen simre i 5-10 minutter, indtil den tykner.

Skyl grønkål, og pluk bladene af stilkene. Tilsæt grønkålsbladene til gryden, og vend rundt. Kom dernæst kyllingen tilbage i gryden. Varm det hele godt igennem. Smag saucen til med salt og peber, og servér.

ingredienser til Kyllingegryde  

Opskrift på kyllingegryde med fennikel og grønkål

Denne opskrift på kyllingegryde kan laves med lige de grøntsager, som er i sæson. Her bruger jeg fennikel, grønkål og svampe, der er i sæson netop nu. Det er en både velsmagende og nærende trio. Og så er det også en trio, man kan finde fra danske producenter i efteråret. Grønkål og fennikel har jeg fundet fra det danske gartneri Månsson, der er en del af paraplybrandet Vores jord – din køkkenhave. Det er et af Danmarks mest innovative gartnerier. De har eksempelvis etableret landets første økologiske biogasanlæg, der bl.a. giver bæredygtig varme til husstande og god gødning til grøntsagerne.  

TIP: Prøv også min opskrift på kylling saltimbocca eller fettuchine alfredo med kylling

  Kyllingegryde med fennikel og grønkål  

Tilbehør til kyllingegryde

Som tilbehør til den gode kyllingegryde kan jeg anbefale både kartofler, ris, pasta og brød. Retten kan altså snildt serveres til lige det, du er i humør til. Alt fra en fyldig rodfrugtmos eller kogte kartofler til frisk pasta eller lunt brød. Det er særligt den gode sauce, der gør retten så fantastisk, så alt, der kan bruges til at skovle den op med, er at foretrække ;-)  

TIP: Prøv også min opskrift på enebærgryde med bagt kartoffelmos eller mørbradgryde med bacon, fløde og champignon eller en klassisk koteletter i fad med lidt ekstra grønt