Koteletter i fad

Koteletter i fad er et rigtig familiehit. Det er mormor-mad, når det er bedst: Sådan et måltid, der hitter hos alle generationer, og bare smager godt, selvom det ikke ligefrem er særlig trendy.

Min udgave af koteletter i fad laver jeg med masser af grøntsager: Gulerødder, peberfrugt og champignon. Dertil kommer de møre koteletter, sprøde bacontern og en fantastisk, cremet sauce, hvor der ikke er sparet på fløden.

koteletter i fad opskrift

Koteletter i fad

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 20 min / i alt 35 min

Ingredienser

 • 4 svinekoteletter
 • 100 g bacon i tern
 • Salt og peber
 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. smør til stegning
 • 2 gulerødder
 • 1 rød peberfrugt
 • 250 g champignoner
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
 • 1 dl piskefløde
 • 1 dl mælk
 • Salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

 • 4 dl ris

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Steg baconternene sprøde på en stor pande med høje kanter. Tag dem af panden, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Krydr svinekoteletterne salt og peber, og brun dem i baconfedtet på panden. Læg koteletterne i et ovnfad, og drys de sprøde bacontern over

Pil og hak løg, og pres hvidløg. Tilføj lidt smør på panden, hvis baconfedtet er stegt fra, og svits løg og hvidløg.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Rens peberfrugter, og skær dem i tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad gulerødder, peberfrugter og svampe stege med på panden. Tilsæt finthakket timian. Lad grøntsagerne stege, til de tager farve. Tilsæt så  hakkede tomater, tomatpuré, fløde og mælk til panden. Rør rundt, og bring saucen i kog.. Smag til med salt og peber, og fordel så saucen i fadet over koteletterne.

Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er flot gylden. Kog imens risene efter anvisningen på posen, og servér til koteletter i fad.

Find flere opskrifter i samme kategori

Koteller i fad med ris

 

Opskrift på koteletter i fad

Jeg serverede denne opskrift på koteletter i fad, da vi havde besøg af min familie for nyligt. Med tre generationer omkring samme spisebord, synes jeg, der skulle vaskeægte mormor-mad på bordet, og her kom jeg i tanke om klassikeren koteletter i fad. En opskrift jeg ikke havde fået i flere år, men som jeg pludselig fik akut lyst til at fremtrylle.

I øjeblikket hygger jeg mig med at lave flere klassiske danske retter. Det er et sjovt udfordring at forvandle nogle af de opskrifter, jeg selv husker at have fået serveret som barn, særligt hos mine bedsteforældre, til mere moderne retter. Ofte skal der ikke så meget til – med lidt flere grøntsager, gode råvarer og krydderier skal man virkelig ikke kimse af det danske køkken!

 

TIP: Prøv også min opskrift på svensk pølseret eller fyldt mørbrad eller tarteletter med kylling og asparges eller klassisk æggekage.

 

Min mormor-middag gik rent ind hos hele min familie, og min far har allerede flere gange nævnt hvor lækker en menu, jeg havde bikset sammen. Hver gang siger jeg, at det jo “bare” var koteletter i fad, men det er åbentbart ikke en smagsoplevelse, der sådan lige går i glemmebogen 😉

 

Koteller i fad med ekstra grønt

 

Koteller i fad med ekstra grønt

Min opskrift på koteletter i fad er egentlig meget traditionel, men jeg sniger nok lidt flere grøntsager ind i retten end de fleste bedstemødre. Udover de hakkede tomater i saucen, tilsætter jeg både gulerødder, rød peberfrugt og champignon, der giver en god smag og lidt ekstra næring til retten.

 

TIP: Prøv også opskriften på min gode mørbradgryde, en klassisk enebærgryde eller kylling i karry

 

Saucen laver jeg på en blanding af fløde og mælk. Fløden gør saucen fantastisk cremet, men jeg kan godt lidt at tilsætte mælk også, så retten ikke bliver for tung.

Du kan sagtens skrue op og ned for både grøntsags- og fløde-indhold i retten. Brug flere eller færre grøntsager, og ændr på ratioen på mælk/fløde, så saucen passer til dine præferencer. Du kan også sagtens bruge madlavningsfløde, hvis du synes – Jeg synes, det er en skam 😉

 

Koteller i fad med champignon og tomat

Tips til den bedste opskrift på koteletter i fad

 • Servér gerne en frisk, grøn salat til den mere tunge ret. Det kunne eksempelvis være en grøn salat med æble og parmesan , en god spidskålssalat eller en grøn salat med mormordressing, der passer perfekt dertil.
 • I stedet for frisk timian kan du bruge tørret timian. Du kan også bruge andre krydderurter såsom persille, basilikum og rosmarin.
 • Prøv at tilsætte flødeost eller pikantost til saucen i stedet for fløde. Det giver en virkelig god smag og konsistens!
 • I stedet for ris kan du servere retten med kartoffelmos eller rodfrugtmos. Det er særligt lækkert i de koldere måneder.

 

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma,
  Jeg har med interesse set nogen af dine videos og opskrifter.
  På et eller andet tidspunkt så jeg, at du sender et nyhedsbrev, hvilket jeg meget gerne vil modtage.
  Jeg er enke efter.min kone døde sidste år efter 58 års ægteskab, så jeg er blevet nød til, selv at lave min mad, og jeg er sikker på, at dine opskrifter, vil være mig til stor hjælp.
  På forhånd mange tak.
  Med venlig hilsen
  Erling Jensen

Skriv en kommentar