Opskrift på koteletter i fad
Jeg serverede denne opskrift på koteletter i fad, da vi havde besøg af min familie for nyligt. Med tre generationer omkring samme spisebord, synes jeg, der skulle vaskeægte mormor-mad på bordet, og her kom jeg i tanke om klassikeren koteletter i fad. En opskrift jeg ikke havde fået i flere år, men som jeg pludselig fik akut lyst til at fremtrylle.
I øjeblikket hygger jeg mig med at lave flere klassiske danske retter. Det er et sjovt udfordring at forvandle nogle af de opskrifter, jeg selv husker at have fået serveret som barn, særligt hos mine bedsteforældre, til mere moderne retter. Ofte skal der ikke så meget til – med lidt flere grøntsager, gode råvarer og krydderier skal man virkelig ikke kimse af det danske køkken!
TIP: Prøv også min opskrift på svensk pølseret eller fyldt mørbrad eller tarteletter med kylling og asparges eller klassisk æggekage.
Min mormor-middag gik rent ind hos hele min familie, og min far har allerede flere gange nævnt hvor lækker en menu, jeg havde bikset sammen. Hver gang siger jeg, at det jo “bare” var koteletter i fad, men det er åbentbart ikke en smagsoplevelse, der sådan lige går i glemmebogen 😉
Koteller i fad med ekstra grønt
Min opskrift på koteletter i fad er egentlig meget traditionel, men jeg sniger nok lidt flere grøntsager ind i retten end de fleste bedstemødre. Udover de hakkede tomater i saucen, tilsætter jeg både gulerødder, rød peberfrugt og champignon, der giver en god smag og lidt ekstra næring til retten.
TIP: Prøv også opskriften på min gode mørbradgryde, en klassisk enebærgryde eller kylling i karry
Saucen laver jeg på en blanding af fløde og mælk. Fløden gør saucen fantastisk cremet, men jeg kan godt lidt at tilsætte mælk også, så retten ikke bliver for tung.
Du kan sagtens skrue op og ned for både grøntsags- og fløde-indhold i retten. Brug flere eller færre grøntsager, og ændr på ratioen på mælk/fløde, så saucen passer til dine præferencer. Du kan også sagtens bruge madlavningsfløde, hvis du synes – Jeg synes, det er en skam 😉
Tips til den bedste opskrift på koteletter i fad
- Servér gerne en frisk, grøn salat til den mere tunge ret. Det kunne eksempelvis være en grøn salat med æble og parmesan , en god spidskålssalat eller en grøn salat med mormordressing, der passer perfekt dertil.
- I stedet for frisk timian kan du bruge tørret timian. Du kan også bruge andre krydderurter såsom persille, basilikum og rosmarin.
- Prøv at tilsætte flødeost eller pikantost til saucen i stedet for fløde. Det giver en virkelig god smag og konsistens!
- I stedet for ris kan du servere retten med kartoffelmos eller rodfrugtmos. Det er særligt lækkert i de koldere måneder.