-
Link kopieret
Lakseroulade med spinat
Lakseroulade er en nem, lækker og dekorativ forret, der altid imponerer. Bunden laves af hakket spinat, og den fyldes med røget laks og en creme af flødeost, inden den rulles sammen.
Da lakserouladen skal sætte sig på køl, kan forretten kan let forberedes dagen forinden, den skal servereres. Så skal den blot skæres ud og anrettes, når gæsterne ankommer.

Forret til 4-6 personer
Forberedelse 30 min /I alt 45 min
INGREDIENSER
300 g frossen spinat
2 æg, str. M, delt I blommer og hvider
½ dl mælk eller fløde
100 g flødeost
2 spsk. skyr eller creme fraiche
2 spsk. citronsaft
200 g røget laks
1 håndfuld dild
salt & friskkværnet peber
Til servering
1 bakke blandet salat
kviste af dild
skiver af citron
Lad spinaten optø og afdryppe i en si. Pres den sidste væde ud af spinaten, og rør den sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtige sammen med spinatblandingen. Fordel massen på en bradepande beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt, når den kommer ud af ovnen. Bagepapiret vil hænge ved, men efter du lader den afkøle, kan du nemt trække det af den gyldne bund.
Rød flødeost, skyr og citron sammen, og smør det ud på den afkølede spinatbund. Fordel laksen jævnt, og drys med dild. Rul derefter rouladen sammen, og pak den ind i husholdningsfilm eller det brugte bagepapir. Lad lakserouladen hvile i køleskabet i mindst en time, inden den skæres i 2 cm tykke skiver. Anret skiverne på en seng af sprød salat, og pynt med citronskiver og dild.

Lakseroulade forret
Denne lakseroulade med spinat er blandt de opskrifter, der er blevet vist aller flest gange på min blog. Særligt omkring nytår, kan jeg se, at mange er forbi. Og jeg forstår godt hvorfor! Min lakseroulade med spinat er nemlig et sandt hit til forret til festlige anledninger som nytårsaften.TIP: Prøv også denne opskrift på laks i fine butterdejsreder eller bruschetta med gedeost og skinke eller buttedejspakker med laks
Det gode ved lakserouladen er, at den både ser festlig ud, og så er den nem at forberede i god tid. På den måde slipper man for at stresse, inden gæsterne kommer. Man kan også nemt tage rouladen med til et selskab og skære den ud inden servering, hvis man skal medbringe forretten til et sammenskudsgilde.Anretning af lakseroulade til forret
Hvis du ønsker at servere lakserouladen som forret, anrettes to ruller på hver tallerken. Gerne sammen med lidt frisk salat og dild. Det ser både lækkert og appetitligt ud og er altid et stort hit. Jeg synes ikke, at dressing er nødvendig til serveringen. Men hvis du er uenig og synes, der mangler lidt ekstra dyppelse, kan du røre en simpel dressing af cremefraiche, citronsaft, salt, peber og hakket dild.TIP: Prøv også min opskrift på hvide asparges med stenbiderrogn.