Opskrift på hvide asparges med stenbiderrogn
Denne opskrift på hvide asparges med stenbiderrogn er en rigtig forårsbebuder. Begge råvarer er i sæson fra det tidlige forår, og de kan kun nydes kortvarigt. Derfor er det med at nyde dem, når det er muligt, og her er denne opskrift en oplagt mulighed.
Asparges og stenbidderrogn er en kombination, man bare ikke går galt i byen med. Det er både smukt og velsmagende, og så udgør det både en flot forret eller delikat, let frokost.
TIP: Prøv også min opskrift på blinis med stenbiderrogn eller butterdejsreder med laks
Bagte hvide asparges
Det mest almindelige er at koge hvide asparges kort, så de netop bliver møre. Jeg synes dog godt om at bage dem i ovnen, hvilket giver en lidt mere ristet, nøddeagtig smag. På den måde sikrer man også, at de ikke bliver for udkogte og bløde.
De hvide asparges vil ikke blive sprøde i ovnen. Men spidserne bliver en smule gyldne, og de vil blive møre og saftige.
TIP: Prøv også hvide asparges i hjemmelavede tarteletter
TIP: Andre bud på smukke forretter er rugbrødschips med laksemousse eller butterdejspakker med laks.