-
Link kopieret
Mexicanske fyldte søde kartofler
Disse lækre mexicanske fyldte søde kartofler er nem og sund comfort food. De ovnbagte søde kartofler fyldes med creme fraiche, salsa og rucola. Til sidst toppes de med sprøde, ristede kikærter, der er vendt i krydderier og smeltet cheddar.
De søde kartofler kan både serveres som hovedret eller som tilbehør til en mexicansk inspireret menu.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 20 min /I alt 1 t 20 min
INGREDIENSER
Mexicanske fyldte søde kartofler
- 1 kg søde kartofler
- 1 glas salsa
- 150 g cremefraiche 18%
Sprøde kikærter
- 2 dåser kikærter
- 1 spsk. olivenolie
- ½ spsk. tørret oregano
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
- ½ tsk. salt
- 100 g cheddar
Til servering
- 50 g rucola
Søde kartofler
Tænd ovnen på 200°. Skrub de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 1 time, indtil de er helt møre.
Sprøde kikærter
Skyl kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar-osten, og fordel den over kikærterne. Bag dem i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.
Til servering
Skyl og tør rucola. Skær et snit i de bagte kartofler, og skub dem åbne, så der er plads til fyldet. Fordel 1-2 spsk. salsa i hver, top med rucola, 1 spsk. cremefraiche og de sprøde kikærter. Servér straks.
Vegetariske mexicanske fyldte søde kartofler
Mexicanske fyldte søde kartofler laves ved at bage hele søde kartofler i ovnen, ligesom man ville lave en klassisk bagt kartoffel. Når man bruger søde kartofler får man dog langt mere smag end med en klassisk kartoffel. Søde kartofler har (sjovt nok) en dejlig sødme og mere fremtrædende smag. Og konsistensen? Kartoflerne bliver helt møre og saftige!TIP: Prøv også min opskrift på fyldte søde kartofler med kyllingesalat med pesto.
Jeg holder af at bruge de mexicanske fyldte søde kartofler til en nem vegetarisk aftensmad, hvor de fyldes med alverdens grønne toppings. Denne opskrift er en mexicansk variant, hvor kartoflerne fyldes med salsa, cremefraiche og lidt salat. Derudover toppes de med sprøde kikærter med smeltet ost. SÅ lækkert og helt utrolig nemt.Sprøde kikærter til mexicanske fyldte søde kartofler
Kikærterne krydres med en mexicansk krydderiblanding og olivenolie, inden de bages sprøde i ovnen. Til sidst vendes revet cheddar over kikærterne. Det smelter i ovnen og bliver let sprødt, så de sprøde kikærter hænger sammen. Det smager lidt hen ad en sundere version af nachos og giver retten et lækkert crunch.TIP: Prøv også min opskrift på vegetar tortillas med bagte grøntsager eller mexicansk kylling med vandmelonssalsa