Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Mexicanske fyldte søde kartofler

Disse lækre mexicanske fyldte søde kartofler er nem og sund comfort food. De ovnbagte søde kartofler fyldes med creme fraiche, salsa og rucola. Til sidst toppes de med sprøde, ristede kikærter, der er vendt i krydderier og smeltet cheddar.

De søde kartofler kan både serveres som hovedret eller som tilbehør til en mexicansk inspireret menu.

Mexicanske fyldte søde kartofler

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 20 min /I alt 1 t 20 min

INGREDIENSER

  • Mexicanske fyldte søde kartofler

  • 1 kg søde kartofler
  • 1 glas salsa
  • 150 g cremefraiche 18%
  • Sprøde kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. salt
  • 100 g cheddar
  • Til servering

  • 50 g rucola
Søde kartofler

Tænd ovnen på 200°. Skrub de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 1 time, indtil de er helt møre.

Sprøde kikærter

Skyl kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar-osten, og fordel den over kikærterne. Bag dem i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.

Til servering

Skyl og tør rucola. Skær et snit i de bagte kartofler, og skub dem åbne, så der er plads til fyldet. Fordel 1-2 spsk. salsa i hver, top med rucola, 1 spsk. cremefraiche og de sprøde kikærter. Servér straks.

mexcanske bagte kartofler

Vegetariske mexicanske fyldte søde kartofler

Mexicanske fyldte søde kartofler laves ved at bage hele søde kartofler i ovnen, ligesom man ville lave en klassisk bagt kartoffel. Når man bruger søde kartofler får man dog langt mere smag end med en klassisk kartoffel. Søde kartofler har (sjovt nok) en dejlig sødme og mere fremtrædende smag. Og konsistensen? Kartoflerne bliver helt møre og saftige!

TIP: Prøv også min opskrift på fyldte søde kartofler med kyllingesalat med pesto.

  Jeg holder af at bruge de mexicanske fyldte søde kartofler til en nem vegetarisk aftensmad, hvor de fyldes med alverdens grønne toppings. Denne opskrift er en mexicansk variant, hvor kartoflerne fyldes med salsa, cremefraiche og lidt salat. Derudover toppes de med sprøde kikærter med smeltet ost. SÅ lækkert og helt utrolig nemt.

fyldte søde kartofler med kikærter

Sprøde kikærter til mexicanske fyldte søde kartofler

Kikærterne krydres med en mexicansk krydderiblanding og olivenolie, inden de bages sprøde i ovnen. Til sidst vendes revet cheddar over kikærterne. Det smelter i ovnen og bliver let sprødt, så de sprøde kikærter hænger sammen. Det smager lidt hen ad en sundere version af nachos og giver retten et lækkert crunch.  

TIP: Prøv også min opskrift på vegetar tortillas med bagte grøntsager eller mexicansk kylling med vandmelonssalsa

 

Købt eller hjemmelavet salsa

De bagte søde kartofler fyldes blandt andet med salsa, og her kan du vælge en købt eller hjemmelavet variant. Jeg bruger ærligt oftest en købt variant, for det er bare nemmere. Men om sommeren, når tomaterne er solmodne og smager bedst, er det skønt at lave en hjemmelavet salsa. Jeg kan anbefale dig at prøve min opskrift på Pico de gallo, der er en frisk salsa.

Flere opskrifter på mexicansk inspireret mad

Jeg er vild med mexicansk inspireret mad - både til hverdag og fest. Prøv nogle af mine favoritopskrifter fra bloggen her: