-
Link kopieret
Muffins med kikærter og chokolade
Disse muffins med kikærter og chokolade er den perfekte søde snack, der både mætter og nærer. En dejlig servering til eftermiddagskaffen, hvis man synes der hører sig noget sødt til, men gerne vil være mild mod blodsukkeret og kunne nøjes med en enkelt muffin.
I disse muffins erstatter jeg mel med kikærter. Det blendes fuldstændig ud i dejen og kan hverken ses eller smages i det endelige resultat. Derimod tilføjer det en god svampet konsistens og fibre og protein, der mætter godt og længe.

Muffins til 8 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
1 dåse kikærter (240 g kogte og drænede)
1⁄2 dl mælk, komælk eller plantemælk
1 æg, str. M/L
1,5 dl mandelsmør eller peanutbutter (150 g)
Skal af 1 appelsin (kan undlades)
2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
100 g kokossukker
100 g chokolade
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnfunktion.
Blend kikærterne sammen med mælk, æg, mandelsmør, appelsinskal, kokossukker, bagepulver og vanilje i en foodprocessor, indtil konsistensen er helt glat.
Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel dernæst dejen i 8 muffinforme placeret på en bageplade.
Bag muffinsene i 15-20 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af en muffin.
Opbevar de afkølede muffins i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur.
Opskrift på muffins med kikærter
“Muffins med kikærter og chokolade” har jeg navngivet denne opskrift… Men du skal være velkommen til at undlade ordet “kikærter”, for så gætter dine gæster aldrig, at melet i disse muffins er udskiftet med piv-sunde kikærter. I min kogebog Fabelagtige fristelser har jeg kaldt opskriften “Orangemuffins”, og det lyder måske lidt mere appetitligt 😉
Muffins har den skønneste konsistens, netop på grund af kikærterne, der gør dem både luftige og lidt svampede som en brownie. Og derudover tilføjer kikærterne også protein og fiber, som gør muffinsene mættende og nærende.
TIP: Prøv også en gulerodskage med bønner eller sunde træstammer med bønner
Opskrift på muffins med kikærter
"Muffins med kikærter og chokolade" har jeg navngivet denne opskrift... Men du skal være velkommen til at undlade ordet "kikærter", for så gætter dine gæster aldrig, at melet i disse muffins er udskiftet med piv-sunde kikærter. I min kogebog Fabelagtige fristelser har jeg kaldt opskriften "Orangemuffins", og det lyder måske lidt mere appetitligt ;-) Muffins har den skønneste konsistens, netop på grund af kikærterne, der gør dem både luftige og lidt svampede som en brownie. Og derudover tilføjer kikærterne også protein og fiber, som gør muffinsene mættende og nærende.TIP: Prøv også en gulerodskage med bønner eller sunde træstammer med bønner

Kikærtemuffins med kokossukker
Muffinsene søder jeg med kokossukker. Det er et alternativ til almindeligt sukker, der indeholder flere vitaminer og mineraler og som ikke påvirker blodsukkeret nær så meget. Derudover har kokossukker også en vidunderlig karamelsmag, der virkelig giver kager en skøn smag.TIP: Prøv også mine andre opskrifter, hvor jeg bruger kokossukker - såsom en tahinblondie, en nutellabrownie eller måske mine småkager med nøddesmør
Muffins med kikærter og chokolade
Jeg tilføjer altid hakket mørk chokolade til opskriften... Mest bare fordi, jeg elsker mørk chokolade! Men du kan sagtens undlade chokolade opskriften kan bruges som en ’basisopskrift’, som du kan tilpasse og smage til med lige det, du har lyst til. Her tilsætter jeg revet appelsinskal, da jeg er vild med kombinationen af orangesmag og chokolade, men du kan sagtens lave helt simple vaniljemuffins. Opskriften kan altså snildt bruges som en basisopskrift, som du kan tilpasse til din lyst og smagspræferencer. Prøv eksempelvis at tilsætte kakaopulver og lav lækre chokolademuffins.TIP: Prøv også min opskrift på en sundere snickerskage eller verdens bedste chokoladekage