Svampet og brownieagtig chokoladekage
Opskriften på Verdens bedste chokoladekage stammer fra min kogebog “Herlig og ærlig mad”. Det er en af de opskrifter fra bogen, som jeg har fået mest respons på af den positive “O-M-G-må-jeg-ikke-godt-få-opskriften” slags.
Jeg forstår godt begejstringen, for chokoladekagen smager virkelig fantastisk. Og så gør det det kun bedre, at opskriften har desuden et minimum af ingredienser, og at den er super nem at lave. Hvis kagen skal bruges som en lækker dessert vil jeg virkelig anbefale at servere den med matcha is og friske bær!
TIP: Prøv også min opskrift på blondies med hvid chokolade og rabarber
Chokoladekage uden mel
Verdens bedste chokoladekage er uden mel og indeholder masser af mørk chokolade. Den er perfekt svampet og lækker at servere til dessert.
Det er vigtigt, at du bruger en god chokolade til kagen. Jo bedre chokoladen smager – jo bedre vil kagen ganske simpelt også smage.
PRØV OGSÅ: Den bedste version af klassisk dansk jordbærtærte eller brownie muffins med hindbærskum.
Ingredienserne til verdens bedste chokoladekage:
- 200 g mørk chokolade
Vælg gerne en chokolade med omkring 70% kakao. Jo bedre kvalitet, jo bedre vil din kage smage. - 150 g smør
Ganske almindeligt saltet smør (og altså IKKE et smørbart produkt) - 150 g kokossukker
Jeg vælger kokossukker, da det smager dejlig karamelagtigt og er en smule sundere. Men du kan også bruge almindeligt rørsukker eller hvidt sukker. - 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 5 æg
Vælg gerne store str. M/L økologiske æg. - Smør og kakaopulver til springformen
Når du smører siderne af formen med smør og drysser med kakaopulver, sikrer du, at kagen løsner sig fra formen efter bagning.
Chokoladekage til nytår
Jeg kan virkelig anbefale at servere kagen som dessert til nytårsaften, hvor den gør sig godt i en menu med fx blinis, laks & rødbedecreme og braiseret lammeskank med pastinakmos & sprøde rodfrugter.
Da jeg serverede kagen til nytår, pyntede jeg den med hindbærskum, friske brombær, hindbær og smukke skovsyrer. En virkelig smuk og lækker kombination, der giver et dejligt syrligt modspil til kagen. Du kan dog servere chokoladekagen med lige præcis, hvad du har lyst til og har på lager – en kugle vaniljeis ville eksempelvis ikke gøre nogen skade.
Find flere lækre opskrifter med chokolade
Jeg har (som de fleste!) utrolig glad for chokolade, og derfor finder du masser af lækre opskrifter med chokolade på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter her: