
Ingredienser
Chokoladekage
- 200 g mørk chokolade (gerne 70%)
- 150 g smør
- 150 g kokos- eller rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 5 æg, str. M/L
- smør og kakaopulver til springformen
Fremgangsmåde
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt forsigtigt chokolade, smør og kokossukker i en gryde, og tag det derefter af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne ned i gryden til chokoladeblandingen sammen med bagepulver og salt, og rør det sammen til en jævn dej. Kom hviderne i en anden skål for sig selv, og pisk dem helt stive med en elpisker.
Vend nu de piskede æggehvider i chokoladeskålen med en dejskraber. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed, og bliv ved med at vende forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af dejen. Kagedejen er klar, når den er glat og ensfarvet.
Smør en springform på cirka 25 cm med smør, og drys med kakaopulver, så det dækker hele formen. Fordel derefter kagedejen i springformen, og sæt den i ovnen i cirka 30 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen køle af, og sæt den derefter i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.
Til servering
Pisk fløden til skum, og rør hindbærpulveret i flødeskummen. Top hvert stykke kage med hindbærflødeskum, et brombær, frysetørrede hindbær og lidt skovsyrer, og servér.

Svampet og brownieagtig chokoladekage
Opskriften på Verdens bedste chokoladekage stammer fra min kogebog “Herlig og ærlig mad”. Det er en af de opskrifter fra bogen, som jeg har fået mest respons på af den positive “O-M-G-må-jeg-ikke-godt-få-opskriften” slags.
Jeg forstår godt begejstringen, for chokoladekagen smager virkelig fantastisk. Og så gør det det kun bedre, at opskriften har desuden et minimum af ingredienser, og at den er super nem at lave. Hvis kagen skal bruges som en lækker dessert vil jeg virkelig anbefale at servere den med matcha is og friske bær!
TIP: Prøv også min opskrift på blondies med hvid chokolade og rabarber
Chokoladekage uden mel
Verdens bedste chokoladekage er uden mel og indeholder masser af mørk chokolade. Den er perfekt svampet og lækker at servere til dessert.
Det er vigtigt, at du bruger en god chokolade til kagen. Jo bedre chokoladen smager – jo bedre vil kagen ganske simpelt også smage.
PRØV OGSÅ: Den bedste version af klassisk dansk jordbærtærte eller brownie muffins med hindbærskum.
Ingredienserne til verdens bedste chokoladekage:
- 200 g mørk chokolade
Vælg gerne en chokolade med omkring 70% kakao. Jo bedre kvalitet, jo bedre vil din kage smage. - 150 g smør
Ganske almindeligt saltet smør (og altså IKKE et smørbart produkt) - 150 g kokossukker
Jeg vælger kokossukker, da det smager dejlig karamelagtigt og er en smule sundere. Men du kan også bruge almindeligt rørsukker eller hvidt sukker. - 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 5 æg
Vælg gerne store str. M/L økologiske æg. - Smør og kakaopulver til springformen
Når du smører siderne af formen med smør og drysser med kakaopulver, sikrer du, at kagen løsner sig fra formen efter bagning.
Chokoladekage til nytår
Jeg kan virkelig anbefale at servere kagen som dessert til nytårsaften, hvor den gør sig godt i en menu med fx blinis, laks & rødbedecreme og braiseret lammeskank med pastinakmos & sprøde rodfrugter.
Da jeg serverede kagen til nytår, pyntede jeg den med hindbærskum, friske brombær, hindbær og smukke skovsyrer. En virkelig smuk og lækker kombination, der giver et dejligt syrligt modspil til kagen. Du kan dog servere chokoladekagen med lige præcis, hvad du har lyst til og har på lager – en kugle vaniljeis ville eksempelvis ikke gøre nogen skade.
Find flere lækre opskrifter med chokolade
Jeg har (som de fleste!) utrolig glad for chokolade, og derfor finder du masser af lækre opskrifter med chokolade på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter her:
Hej Emma.
Du skriver i dit seneste indlæg at den kan laves dagen før. Skal den så varmes op på dagen inden servering eller serveres den bare kold? Når man serverer den med vanilje is tænker jeg at holde mig til det og droppe hindbær skum – tror du det vil fungere okay? Det er bare for at jeg ikke skal handle for mange flere ting ind da jeg egentlig havde fundet en anden opskrift men føler mig lun på denne nu. 😉
Hej du 🙂 Den skal serveres kold. Og ja, du kan sagtens undlade hindbærskum og bruge is i stedet 🙂
Tak for svar :*
Hejsa!
Jeg har lavet denne fantastiske kage to gange – begge gange er den faldet sammen efter jeg har taget den ud af ovnen – efter lidt tid. Den smager jo stadig helt vildt godt – men det påvirker lidt udseendet ? Kan du måske fortælle mig hvad jeg gør forkert? Mange tak for en dejlig opskrift!
Hej Anne 🙂 Du gør ikke noget forkert. Kagen skal falde sammen og sætte sig. Pynt den evt. med lidt flødeskum eller frugt, hvis du vil synes 🙂
Super! Så er jeg lettet ?? Den bedste chokoladekage – og den skal laves igen senere i dag ? Mange tak for svar ??
Hold da op en fin kage søde Emma! 🙂
1000 tak smukke!
Den vil jeg lave til nytår! 🙂 Skal den bages ved varmluft? Jeg er nemlig tidligere blevet snydt af din bønnebrownie, der ikke fik nok, da jeg ikke bagte den ved varmluftfunktion, som du ellers skriver i din kogebog, at man skal.
Hej du 🙂 Den skal bages ved varmluft.
Er det saltet eller usaltet smør? Er der en specifik chokolade, du anbefaler? Lyder rigtig god…
helt almindeligt saltet smør 🙂 Jeg er vild med chokoladen fra Lindt.
Hej 🙂
Din kage ser lækker ud..
Har du erfaring med at bage den til mange? (100 mennesker)
Hvor mange rækker denne opskrift sig til?
Kan den fryses ned? Og bliver den dårligere af det?
Hej Katrine 🙂 En kage svarer til 10-15 personer, alt efter hvor stor appetitten er. Du kan sagtens bage den i forvejen og fryse den ned.
Hej Emma,
Hvor fik du fat i skovsyrer? Jeg skal lave kagen til min fødselsdag i morgen, er spændt på resultatet!
Ha’ en god dag!
Mvh Cecilie
Hej du 🙂 De fåes blandt andet i Superbrugsen og Salling Super 🙂
Hej
Kan det passe, at man ikke skal bruge noget mel? Tænkte i forhold til ingen gluten ☺️
Ja, der skal ikke bruges mel i opskriften.
Jeg har ingen varmluftsovn – hvad vil du anbefale med tid og grader?
Hej Maria 🙂 Jeg ville skrue op på 200 grader, men give kagen samme tid.
Hej med dig
Kan man fryse kagen?
PFT.
hejsa :-* Ja, det kan du sagtens.
Hej – vil afprøve denne chokoladekage til Nytår – vil gerne enten tilsætte eller ligge pekannødder på toppen – hvad tænker du om dette? GODT NYTÅR
Det lyder lækkert 🙂
Hej ! Nu har jeg FORSØGT TO gange og min chokolade, smør og sukker skiller har skilt hver gang ! Har du en idé til hvorfor?
Hej Line 🙂 Det lyder underligt… Hvornår I processen sker det?
Hej. Jeg skal lave denne imorgen. Vi bliver 9 hvoraf 3 er børn op til 4 år. Jeg har egentlig købt ind til dobbelt op ??? tænker du jeg skal nøjes med med en potion? ?
Hej Michael 🙂 En vil nok være nok. Men lav evt bare to – så kan du smide resterne i fryseren, hvis det er 🙂
Hej
Vil lave denne kage i dag(lyder virkelig lækker) og servere for mine gæster i morgen. Hvad pakkes den ind i, når jeg sætter den i køleskabet?
Jeg plejer at tage kagen ud af springformen og placere den på et fad. Så kan man vende springformen om og bruge den som “låg” 🙂
Ang “ verdens bedste chokoladekage “
Hvornår tager du den ud af køleskab ? Hvor lang tid før servering ?
Hej Bettina 🙂
Bare umiddelbart inden servering.
Hej Emma,
Den kage ser super lækker ud – et plus at den ikke indeholder mel, da flere i min omgangskreds ikke kan tåle gluten ?
Hvilken chokolade bruger du til din kage?
Jeg kan se i videoen, at du har en Ankersrum køkkenmaskine. Jeg overvejer selv at købe en – er du glad for din?
Tak for en hyggelig blog,
Kærlig hilsen,
Bjørk
Hej Bjørk 🙂
Jeg bruger valrhona, hvis det skal være ekstra lækkert. Og ellers synes jeg også, at mærket Seed & bean er fremragende.
Ankersrum køkkenmaskinen er jeg enormt glad for! Mine forældre har en, der er mere end 50 år gammel, og jeg håber på at min kan holde i maaaange år også 🙂
KH
Tak for en lækker opskrift 🙂
Vi elsker snaski chokoladekage her i huset og din vil jeg bage 🙂
Rigtig god søndag ønskes du og dine 🙂
Mange tak Tina og god fornøjelse!